enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2301
EURO
37,0343
ALTIN
3.017,51
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Öğlen yemeği olarak yediğinizde hiçbir fayda sağlamıyor: Diyetisyenler ‘boş’ kalori diyor

Öğlen yemeği olarak yediğinizde hiçbir fayda sağlamıyor: Diyetisyenler ‘boş’ kalori diyor
Advert
22.10.2024 15:48
1
A+
A-

Sandviçler: Boş Kalorili Bir Tehlike

Sandviçler, hazırlanmasının kolay olması nedeniyle sevilmelerine rağmen, genellikle diyetisyenler tarafından “boş kalorili” olarak nitelendiriyorlar. Sağlıklı içeriklerden yoksun olan bu sandviçler, yüksek sodyum, doymuş yağ ve kalori içerebiliyor. Düzenli tüketimde beslenme kalitesini düşürücü etkileri var.

Örneğin, beyaz ekmek ve şarküteri ürünleriyle yapılan sandviçler, doyurucu olsalar da besin değeri açısından fakirler. Bu öğünler ayrıca yeterince tok tutmayarak ekstra atıştırmalıklara yol açabilir, kontrolsüz kalori alımına neden olabilir.

Sağlıklı Sandviç Seçenekleri

Sandviçleri daha sağlıklı hale getirmek için tam tahıllı ekmekler, taze sebzeler ve işlenmemiş protein kaynakları kullanılmalıdır. Fakat hızlı hazırlanan ve sağlıksız içerikli sandviçlerin uzun vadede obezite ve kalp-damar hastalıkları riskini artırabileceği unutulmamalıdır.

Avokado ve Tavuklu Tam Tahıllı Sandviç Tarifi

Malzemeler:

  • 2 dilim tam tahıllı ekmek
  • 100 gr ızgara tavuk göğsü
  • 1/2 olgun avokado
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze ıspanak yaprakları veya roka
  • Dilimlenmiş domates
  • Bir tutam tuz ve karabiber

Yapılışı:

Avokado bir kapta ezilir, üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenir. Bu karışım tam tahıllı ekmek dilimlerinin üzerine sürülür. Izgara tavuk göğsü ince dilimlenerek ekmeğin üzerine yerleştirilir. Domates ve ıspanak yapraklarıyla sandviç tamamlanır.

Bu sandviç, lif, yağsız protein ve sağlıklı yağlar açısından dengeli bir öğün sunar. Ayrıca taze sebzeler sayesinde vitamin ve mineral desteği sağlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.