enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2301
EURO
37,0343
ALTIN
3.017,51
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Bu iktidar tersine Robin Hood

Bu iktidar tersine Robin  Hood
Advert
22.10.2024 06:26
1
A+
A-

2025 Bütçe Teklifi Eleştiriliyor

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, 2025 yılı bütçe teklifini eleştirdi. Teklife göre, emekliler, çalışanlar, işçiler ve gençler için kaynakların yetersiz olduğu, ancak garantili geçiş müteahhitlerine kaynak ayrıldığı belirtildi.

Türeli, hükümetin “Robin Hood’un tam tersi” bir yaklaşım sergilediğini, fakirden alıp zengine verdiğini vurguladı. TBMM’ye sunulan bütçenin görüşüleceğini de hatırlattı.

Yüksek Vergi Yükü Bekleniyor

Türeli, 2025 yılında da yüksek bir vergi yükünün vatandaşları beklediğini söyledi. Talebi azaltarak ekonomiyi yavaşlatmaya çalıştığını, döviz kurunu baskılayarak enflasyonu düşürmeye çalıştığını belirtti. Bu politikaların işsizliği artıracağını ve ekonomiyi yavaşlatacağını vurguladı.

Bölüşüm Şoku Uyarısı

“Cumhuriyet tarihinin en büyük bölüşüm şoku yaşandığını” ifade eden Türeli, yükün sabit gelirli vatandaşlara bindiğini dile getirdi. İşçilerin, memurların, emeklilerin, çiftçilerin, esnafların ve KOBİ’lerin ciddi sıkıntı yaşadığını söyledi. 2025 yılının da milyonlarca insan için zor geçeceğini ekledi.

Müteahhitlere Para Akışı

KÖİ projelerine ayrılan kaynağın artacağına dikkat çeken Türeli, köprüler, otoyollar ve şehir hastaneleri için önümüzdeki üç yılda toplam 689 milyar lira ödeneceğini belirtti. KÖİ projelerindeki 44 firmanın 37’sinin zarar beyan ederek vergi ödemediğini vurguladı ve 2025 yılında devletin vergi tutarından vazgeçeceğinin 3 trilyon lira olacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.