enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2301
EURO
37,0343
ALTIN
3.017,51
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Chelsea teknik direktöründen itiraf: ‘Bir haftada 38 kez izledim’

Chelsea teknik direktöründen itiraf: ‘Bir haftada 38 kez izledim’
Advert
20.10.2024 17:36
1
A+
A-

Maresca, Salah’ın Liverpool’un Baskı Oyunu Üzerindeki Etkisine Dikkat Çekiyor

Eski futbolcu ve teknik direktör Fabio Maresca, Liverpool’a karşı kritik bir maçın arifesinde yaptığı açıklamada, Mohamed Salah’ın topla buluşmadığı anlardaki oyununun, Liverpool’un baskı yapma stratejisi üzerinde önemli bir etkisi olduğunu vurguladı.

Maresca, Salah, Roberto Firmino ve Sadio Mane üçlüsünün sadece hücumda değil, savunmada da agresif oyunlarıyla bilindiğini belirterek, bu yaklaşımın takımları için çok değerli olduğunu söyledi.

İki Yöne de Bakış Açısı

Maresca, “Klopp’un Liverpool’unun ilk birkaç yılında oyun içi baskısı inanılmazdı” diyerek, Salah’ın son altı yılda dünya futbolu için ne kadar önemli bir oyuncu haline geldiğini vurguladı. Cole Palmer’ın Chelsea’de benzer bir rol üstlenebileceğini ve önümüzdeki yıllarda Salah gibi sahada hem hücumda hem savunmada katkı sağlayabileceğini dile getirdi.

İtalyan teknik direktör, genç oyuncularını sadece hücum yeteneklerinin yeterli olmadığı konusunda uyardı ve Noni Madueke gibi isimlerin de sahada baskı kurmaları ve savunmaya destek olmalarının gerekliliğine dikkat çekti. Maresca, “Modern futbolda, sadece yetenek yeterli değil. Her oyuncunun iki yönlü oyuna odaklanması gerekiyor” dedi.

Salah’a Karşı Oynarken

Maresca, futbolcuyken Salah’la karşı karşıya geldiğini ancak bu anıyı hatırlayamadığını itiraf etti. Roma’nın Palermo’yu 5-0 yendiği maçta Salah’ın iki gol attığı hatırlatıldığında Maresca esprili bir yanıt verdi: “Maça yedek girdiğim için hatırlamıyorum.”

Maresca, Salah’ın Liverpool’un her hücumunda kilit isim olduğunu vurguladı: “Kaleciden Salah’a, Virgil van Dijk’ten Salah’a… Alexis Mac Allister’dan Salah’a… O, muhtemelen Liverpool’un en hayati oyuncusu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.