enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2301
EURO
37,0343
ALTIN
3.017,51
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Bank of America’dan altın tahmini

Bank of America’dan altın tahmini
Advert
20.10.2024 14:48
1
A+
A-

Altın Rekor Kırdı, Daha da Yükselebilir

Altının ons fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.722 dolara ulaştı. Bank of America, yükselişin devam edeceğini öngörüyor.

Güvenli Liman Varlıkları Zayıflarken Altın Cazip Hale Geliyor

Stratejistler, geleneksel güvenli liman varlıklarının karşı karşıya olduğu riskler nedeniyle altının daha cazip hale geldiğini belirtti. Yatırımcılar, enflasyon ve borç erozyonuna karşı korunma arıyorlar.

Altın Son Geriye Kalan Güvenli Liman

Bank of America analistleri, “Altın son geriye kalan güvenli liman varlığı olarak öne çıkıyor” dedi.

ABD Borcu Sorunu Altını Cazip Kılıyor

ABD borcunun artmaya devam etmesi Hazine arzını riske atıyor ve daha yüksek faiz ödemeleri GSYH’ye olan oranını artırabilir.

IMF Tahminleri ve Piyasa Dinamikleri

IMF tahminlerine göre, küresel GSYH’nin yüzde 7-8’i 2030 yılına kadar yeni harcamalarla karşılanabilir. Piyasalar borçları emmekte zorlanırsa ve oynaklık artarsa altın tercih edilen varlık olabilir. Merkez bankaları döviz rezervlerini çeşitlendirmeye devam edecek.

ABD Borcu ve Ekonomik Etkileri

ABD’deki mali disiplin eksikliği nedeniyle ulusal borcun önümüzdeki üç yıl içinde rekor seviyelere ulaşması bekleniyor. Bu, faiz ödemelerini GSYH’nin daha büyük bir kısmı haline getirebilir ve piyasalarda daha fazla borç algısıyla altını daha cazip hale getirebilir.

3.000 Dolar Hedefi

Stratejistler, artan harcama ve borçlanma endişeleriyle birlikte altının ons fiyatının 3.000 dolara ulaşmasını bekliyorlar. Ayrıca, merkez bankaları altını rezervlerinde daha fazla tutuyor. Bank of America analistleri, altının şu anda merkez bankası rezervlerinin yüzde 10’unu oluşturduğunu ve on yıl önce bu oranın yüzde 3 olduğunu kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.