enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2301
EURO
37,0343
ALTIN
3.017,51
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Kış saati uygulaması başlıyor: Karanlık kış sabahlarına devam edeceğiz

Kış saati uygulaması başlıyor: Karanlık kış sabahlarına devam edeceğiz
Advert
19.10.2024 17:19
2
A+
A-

Avrupa Kış Saatine Geçerken Türkiye’de Sabit Saat Uygulaması Sürecek

Avrupa ülkelerinin büyük bir bölümü gelecek hafta kış saatine geçiş yaparken, Türkiye’de kalıcı saat uygulaması devam edecek. Bu düzenleme, 9 yıldır uygulanıyor ve toplum tarafından eleştiriliyor. Hükümet yetkilileri ise enerji tasarrufu sağladığını belirterek uygulamayı sürdüreceklerini söylüyor.

Türkiye-Avrupa Saat Farkı 2’ye Çıkıyor

Türkiye kış saati uygulaması uygulanmadığı için saatler sabit kalacak. Ancak, Avrupa ülkeleri saatlerini geri alacakları için Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkı 1’den 2’ye çıkacak.

Avrupa ülkeleri için kış saatine geçiş 26-27 Ekim gecesi saat 03.00’te gerçekleştirilecek.

Bakan: Kış Saati Uygulaması Devam Edecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulaması hakkında açıklama yaptı. Bayraktar, “Bir değişiklik düşünmüyoruz ancak iller mesai ve okul saatleri ile ilgili uygulamalarını yapabilirler” ifadelerini kullandı.

Bayraktar’ın açıklamasına göre, 2024 yılında kış saati uygulaması olmayacak ve saatler geri alınmayacak.

Türkiye Kalıcı Yaz Saati Uygulamasına Geçti

Kuzey yarım küredeki birçok ülke ekim ayında yaz saatini terk edip saatleri geri alırken, Türkiye 2016’dan beri aynı saat diliminde kalıyor. Bu uygulama ile Türkiye, GMT+2 dilimini terk ederek tüm yıl GMT+3 dilimini kullanıyor.

Kalıcı yaz saati uygulamasının amacı, enerji tasarrufu olduğu savunuluyor. Uygulama, 2016’da başladı ve 2018’de kalıcı hale getirildi.

Ülkelerin yaklaşık %40’ı, gün ışığından verimli yararlanmak için geçici yaz saati uygulaması kullanıyor.

Avrupa’da Kış Saati Uygulaması

Avrupa ülkelerinde kış saatine geçiş bu yıl 26-27 Ekim gecesi gerçekleşecek. Saatler 03.00’te bir saat geri alınacak. Türkiye’de ise saatler sabit kalacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.