enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Hepsiburada, Kazak şirkete satılıyor

Hepsiburada, Kazak şirkete satılıyor
Advert
18.10.2024 13:07
0
A+
A-

Kazakistan’ın online alışveriş devi Kaspi.kz, Hepsiburada’ya sahip olan D-Market’in %65,41 hissesini 1,13 milyar dolara satın almak için anlaştı.

Anlaşmaya göre Kaspi.kz, Hepsiburada’nın %65,4 hissesine karşılık gelen A ve B sınıfı hisseleri edinerek şirketin büyük hissedarı haline gelecek. Bu işlem, gerekli izinlerin alınmasının ardından 2025’in ilk yarısında tamamlanacak.

Satın alma tutarı iki taksitte ödenecek. 600 milyon dolarlık ilk ödeme anlaşmanın kapanışında, 526,9 milyon dolarlık ikinci ödeme ise kapanıştan altı ay sonra gerçekleştirilecek.

Kaspi.kz CEO’su Mikheil Lomtadze, Kazakistan ve Türkiye’deki işletmelerin bu anlaşmadan faydalanacağına inandığını dile getirerek, iki şirketin de kendi markalarını ve yapılarını koruyarak e-ticaret ve dijital hizmetler alanında iş birliği yapmayı planladıklarını belirtti.

Hepsiburada kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan da anlaşmanın, Hepsiburada’nın potansiyelini daha da geliştireceğini ve şirketin NASDAQ’ta işlem gören yapısıyla uyumlu olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.