enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2822
EURO
37,2128
ALTIN
2.980,73
BIST
9.052,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Yunanistan’dan ’12 mil’ çıkışı: Asla vazgeçmeyiz

Yunanistan’dan ’12 mil’ çıkışı: Asla vazgeçmeyiz
Advert
17.10.2024 16:04
0
A+
A-

Yunanistan, Karasularını 12 Deniz Miline Çıkarma Hakkından Vazgeçmeyecek

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, ülkesinin egemenliğinden ve karasularını 12 deniz miline çıkarma hakkından asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Gerapetritis, Türkiye ile önemli bir kavşakta olduklarını ve yakın geçmişte büyük gerginlikler yaşadıklarını belirtti. İki ülkenin, tartışmayı kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge’nin sınırlandırılması konusuna taşımak için ortak bir çerçeve arayışında olduğunu ifade etti.

Yunanistan’ın deniz alanlarını genişletme hakkına sahip olduğunu vurgulayan Gerapetritis, bu konuda Yunanistan’ın karar vereceğini ve bunu uluslararası hukuka uygun şekilde yapacağını söyledi. Karasuları sınırlarının çizilmesinin sadece Yunanistan’ın egemenliğini ilgilendirdiğini ve dolayısıyla sadece Yunanistan’ın meselesi olduğunu belirtti.

Gerapetritis, 6 deniz milinde kalma tartışmasının boşuna olduğunu kaydederek, uluslararası jeopolitik ortamın son derece karmaşık ve değişken olduğunu söyledi. Dünyanın bağımsızlığının ardından karşılaşılan en zorlu jeopolitik ortamda olduklarını ve bölgede yaşanan savaşların Yunanistan’ı da etkilediğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.