enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2895
EURO
37,2407
ALTIN
2.987,92
BIST
8.954,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Uluslar Ligi’nde skandal: Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları İsviçre’yi yaktı

Uluslar Ligi’nde skandal: Hakem Halil Umut Meler ve yardımcıları İsviçre’yi yaktı
Advert
17.10.2024 10:03
0
A+
A-

İsviçre-Danimarka Maçındaki Tartışmalı Hakem Kararları

UEFA Uluslar Ligi’nde oynanan İsviçre ve Danimarka maçı, Türk hakemlerin hatalı kararlarıyla gölgelendi. Hakem Halil Umut Meler ve iki yardımcısının kararları, maçı İsviçre’ye pahalıya mal etti.

İsviçre’nin iptal edilen golünde, yardım hakeminin yanlış pozisyonu ve geç kaldırdığı bayrak, İsviçre’nin öne geçme fırsatını elinden aldı. Yardımcı hakem, köşe vuruşunda olması gereken yerden bir metre uzaklaşarak topun sahayı terk edip etmediğini net göremedi. Halil Umut Meler de bu uyarı üzerine golü geçersiz saydı.

Yanlış Pozisyon, Kaçan Fırsat

İsviçre’nin ilk üç maçını kaybettiği grupta, Danimarka karşısında alınacak galibiyet, çeyrek finale yükselme umudunu canlı tutabilirdi. Ancak bu iptal edilen gol, İsviçre için kritik bir dönüm noktası oldu.

Açısı Tamamen Yanlış

Eski FIFA hakemi Urs Meier, özellikle yardım hakeminin hatalı pozisyonunu eleştirdi. “Yardımcı hakemin köşe vuruşu sırasında görüş alanının en iyi olduğu yerde durması gerekiyordu. Ancak orta sahaya doğru bir metre ilerledi ve topun çizgiyi geçip geçmediğini belirleyemedi” dedi.

Yardım hakeminin topun taç çizgisini nasıl aştığını fark ettiği anlaşılmazken, Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel’in pozisyon sonrası itiraz etmemesi de dikkat çekti. İsviçre basını, “Eğer top dışarı çıkmış olsaydı, Schmeichel kesinlikle hakeme itiraz ederdi” diye yorum yaptı.

UEFA’dan Eleştiri Bekleniyor

İsviçre medyası, UEFA’nın bu hatalı kararı ilerleyen süreçte “nasıl hakemlik yapılmaması gerektiğine” dair örnek gösterebileceğini öne sürdü. Yardım hakeminin yanlış pozisyon alması nedeniyle oyunun kaderi değişti ve bu hata İsviçre’nin Uluslar Ligi’ndeki umutlarına ağır bir darbe vurdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.