enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2924
EURO
37,2191
ALTIN
2.989,04
BIST
8.970,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

İdeal sayı açıklandı: 2 mi yoksa 3 mü, sallama poşet çayı en fazla kaç kez kullanmalıyız?

İdeal sayı açıklandı: 2 mi yoksa 3 mü, sallama poşet çayı en fazla kaç kez kullanmalıyız?
Advert
12.10.2024 11:08
2
A+
A-

Çay Poşetlerini Yeniden Demlemek: Sağlık Riskleri Var

Çay poşetleri hızlı ve pratik olsa da, uzmanlar aynı poşeti tekrar tekrar demlemenin bazı sağlık riskleri taşıyabileceği konusunda uyarıyor.

Her demlemede çay yapraklarından salınan besin değerleri azalmaktadır. Üçüncü demlemede çay neredeyse tüm besleyici bileşenlerini kaybeder ve böylece içeceğin sağlık faydaları yok olur.

Ayrıca, aynı çay poşetinin tekrar tekrar demlenmesi zararlı olabilir. Çayın uzun süre açık havada bekletilmesi, oksitlenmiş polifenollerden oluşan bir tabakanın oluşmasına neden olur. Bu tabaka, küf ve mikropların üremesi için uygun bir ortam sağlar.

Çayın Sağlık Faydaları

Yeşil çay, kanser ve kalp hastalıkları gibi ciddi hastalıklara karşı koruyucu olabilecek güçlü antioksidanlar içerir. Ayrıca iltihap önleyici ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Siyah çay da Camellia sinensis bitkisinden elde edilir ve kötü kolesterolü düşürür, damar sağlığını korur ve kan basıncını düzenler. Zihinsel uyanıklığı artıran kafein içerir, ancak kahveye göre daha düşük miktarda kafein içerir. Siyah çayın diş sağlığını desteklediği ve diş çürümesine karşı koruma sağladığı bilinmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.