enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2890
EURO
37,2177
ALTIN
2.989,60
BIST
8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Ambargo etkisi: Türkiye, Rusya’nın ana müşterisi oldu

Ambargo etkisi: Türkiye, Rusya’nın ana müşterisi oldu
Advert
08.10.2024 14:22
2
A+
A-

Türkiye ve Brezilya, AB Rusya Petrol Yaptırımları Sonrası Rus Dizelinin Ana İthalatçıları Oldu

Türkiye ve Brezilya, Avrupa Birliği’nin (AB) Rus petrol ürünlerine uyguladığı yaptırımların ardından Rusya’dan deniz yoluyla ithal edilen dizel ve kırsal akaryakıtın ana ithalatçıları haline geldi.

Habere göre, Londra Borsası Grubu’nun (LSEG) verileri, Rusya’nın Eylül ayında Türkiye’ye 1,07 milyon ton düşük sülfürlü dizel ve kırsal akaryakıt ihraç ettiğini, Ağustos’ta bu miktarın 1,04 milyon ton olduğunu gösteriyor.

AB’nin ambargosu yürürlüğe girmeden önce Rus dizelinin en büyük pazarı Avrupa’ydı.

Gemicilik verileri, Rusya’nın Brezilya’ya dizel ihracatının Ağustos ayında 0,58 milyon tondan Eylül’de 0,78 milyon tona çıktığını ortaya koyuyor.

İşlemciler, İtalya’nın Augusta limanında ve Yunan adalarının yakınlarında gemiden gemiye aktarım yapılması için daha fazla Rusya menşeli dizelin taşındığını, bu miktarın Eylül ayında 370.000 tona ulaştığını, Ağustos ayında ise 230.000 ton olduğunu belirtiyor.

Bu arada, Rusya’dan Afrika limanlarına yapılan dizel ithalatı Ağustos ayındaki 0,73 milyon tondan 0,44 milyon tona düştü. Gemicilik verilerine göre en çok ithalat yapan ülkeler Libya, Tunus, Senegal ve Mısır.

LSEG ve piyasa kaynaklarından alınan verilere göre yapılan hesaplamalara göre, Rusya’nın deniz yoluyla naklettiği toplam dizel ve kırsal akaryakıt ithalatı Eylül ayında Ağustos’a kıyasla %7 artarak yaklaşık 2,8 milyon tona ulaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.