enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2926
EURO
37,2274
ALTIN
2.989,03
BIST
8.950,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Halk sağlığını tehdit eden ürünler açıklandı: Domuz eti de var gıda boyası da hatta ilaç etken maddesi bile…

Halk sağlığını tehdit eden ürünler açıklandı: Domuz eti de var gıda boyası da hatta ilaç etken maddesi bile…
Advert
02.10.2024 14:25
3
A+
A-

Taklit ve Tağşiş Yapılmış Gıdalar Listesi Yayınlandı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliğinde yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Bakanlık, insan sağlığını tehlikeye atabilecek taklit ve tağşiş edilmiş gıdaların bir listesini kamuoyuyla paylaştı. Liste, vatandaşları uyarmak ve sağlıklı gıda tüketimini teşvik etmek amacıyla bakanlığın resmi web sitesinde yayımlandı.

Dikkat Çeken Detaylar

Bakanlığın yayınladığı liste, halk sağlığını tehdit eden ciddi ürünler içeriyor. Listede, tekstil boyasının gıdalarda kullanılması, ilaç etken maddesinin gıdalara eklenmesi, pul bibere boya karıştırılması, lahmacuna at eti eklenmesi ve tas kebaba domuz eti eklenmesi gibi uygulamalar yer alıyor.

Tüketicileri Uyarı

Bakanlık, tüketicilerin bu tehlikeli gıdalar hakkında bilinçlenmesini sağlamak için bu listeyi resmi web sitesinde yayınladı. Halkı sağlığını tehlikeye atacak ürünlerin tam listesi için buraya tıklayın: guvenilirgida.tarimorman.gov.tr.

Tespit Edilen Ürünler

Tarım ve Orman Bakanlığı, özelliklerinin değiştirilmesi nedeniyle 56 farklı ürün tespit etti. Ayrıca, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşmiş 463 ürün de kamuoyuna duyuruldu. Bu ürünlerin tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kanatlı Et ve Bitkisel Yağ Uygunsuzluğu

Bakanlığın denetimlerinde, bitkisel yağ bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ kullanılması ve bazı ürünlere kanatlı et karıştırılması gibi uygunsuzluklar tespit edildi. Bakanlık, bu tür hatalı ürünlerin listesinin güncelleneceğini ve vatandaşları bilinçli tüketime davet etti.

Diğer Uygunsuzluklar

Bakanlığın listesinde, tek tırnaklı et tespiti, hacmen alkol düşüklüğü ve gıdalarda izin verilmeyen alkol tespiti gibi ciddi uygunsuzluklar yer aldı. Bu durum, insan sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek unsurların birçok üründe bulunduğunu ortaya koydu.

Boya ve İlaç Etken Maddesi

Bakanlık, taklit ve tağşiş tespit edilen birçok ürününde izin verilmeyen boya maddeleri ve ilaç etken maddeleri bulunduğunu açıkladı. Bu ürünler arasında ezme baharatı, pul biber, sızma zeytinyağı, karışık bitkisel macun, ginsengl

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.