enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2926
EURO
37,2274
ALTIN
2.989,03
BIST
8.950,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Üniversite öğrencilerine barınma desteği

Üniversite öğrencilerine barınma desteği
Advert
01.10.2024 16:45
2
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Üniversite Öğrencilerine Barınma Desteği Sağlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından üniversite eğitimi için Başkent’e gelen ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarına yerleşemeyen öğrencilere, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde de barınma desteği sağlayacak.

Belediyenin Metkay, Kurtuluş ve Eserkent konukevleri, 2 bin 293 öğrenciye güvenli ve konforlu barınma imkanı sunacak.

Şehit ve Gazi Çocuklarına Ücretsiz Barınma

Konukevlerine başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarına başvurduğu halde yerleşemeyen öğrenciler için kabul edilecek. Şehit ve gazi çocukları ve sosyal destek alan ailelerin çocukları, konukevlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Diğer öğrenciler için Metkay ve Kurtuluş Kız Konukevleri’nde aylık ücret 1.620 TL ve Eserkent Konukevi’nde aylık ücret 1.080 TL olarak belirlendi.

Başvurular 8 Ekim’e Kadar

Konukevlerinden yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını 8 Ekim 2024 tarihine kadar https://www.konukevi.ankara.bel.tr adresinden yapabilecek. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından uygun şartları taşıyan öğrenciler, Metkay, Kurtuluş ve Eserkent Konukevleri’ne yerleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.