enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2867
EURO
37,2083
ALTIN
2.979,97
BIST
9.054,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Bilimsel olarak kanıtlandı: Hafta içi spor yapamıyorum diye üzülmeyin, faydası aynı!

Bilimsel olarak kanıtlandı: Hafta içi spor yapamıyorum diye üzülmeyin, faydası aynı!
Advert
01.10.2024 13:06
2
A+
A-

Hafta Sonları Spor Yapmak, Sağlık İçin Düzenli Egzersiz Kadar Faydalıdır

Yaklaşık 90 bin yetişkinin katıldığı kapsamlı bir araştırma, fiziksel aktivite düzeylerinin ve sağlık sonuçlarının bağlantısını araştırdı.

Katılımcılar üç gruba ayrıldı: hafta sonları spor yapanlar, düzenli egzersiz yapanlar ve egzersiz yapmayanlar. Araştırma, hafta sonları spor yapanların hareketsiz kişilere göre birçok hastalığa yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığını ortaya çıkardı.

Çalışmanın en dikkat çekici bulgusu, hafta sonları spor yapanların düzenli egzersiz yapanlarla neredeyse aynı sağlık faydalarından yararlandığıydı. Bu, sporun sağlık yararlarından faydalanmak için her gün spor yapmanın gerekli olmadığını, önemli olanın haftalık toplam egzersiz miktarı olduğunu gösterdi.

Araştırmanın Sonuçları

Uzmanlar, haftada en az 150 dakika orta şiddette fiziksel aktivitenin genel sağlık için hayati önem taşıdığını vurguluyor. Bu süre hafta sonuna yoğunlaştırılarak da gerçekleştirilebilir.

Örneğin, Cumartesi ve Pazar günleri toplam 2,5 saatlik bir egzersiz, hafta boyunca düzenli egzersize eşdeğer faydalar sağlayabilir.

Bu bulgular, spor yapmak için zaman bulamayan veya düzenli bir egzersiz programı oluşturamayanlar için motivasyon olabilir. Hafta sonlarını yoğun bir egzersiz için ayırarak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınızı geliştirebilirsiniz.

Önemli Olan Düzenli Hareket Etmektir

İster hafta sonları yoğun egzersizler yapın ister hafta boyunca kısa egzersizler sıkıştırın, her iki yaklaşım da sağlığınız için önemli ölçüde faydalıdır. Bu araştırmanın sonuçları, Circulation dergisinde yayınlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.