enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1890
EURO
37,0761
ALTIN
2.978,28
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C

Ehliyetiniz askıya alınabilir! Sürücüleri uyardı: Son tarih yaklaşıyor

Ehliyetiniz askıya alınabilir! Sürücüleri uyardı: Son tarih yaklaşıyor
Advert
30.09.2024 17:26
3
A+
A-

Trafik Uygulamalarında Yeni Dönem: Sürücüler Ehliyetlerini Yenilemek Zorunda

İçişleri Bakanlığı, trafik uygulamalarında yeni bir dönem başlatıyor. Sürücüler, eski tip ehliyetlerini yeni çipli ehliyetlerle değiştirmek zorunda. Bakanlık, bu değişikliğin önemini vurguladı ve zorunlu olduğunu belirtti.

Sürücüler Yeni Ehliyetlere Geçiş Yapacak

2016 yılında uygulamaya konulan yeni ehliyet sistemine sürücülerin %90’ı geçti. Ancak halen 3 milyona yakın sürücü eski tip ehliyetlerini kullanıyor. Son tarih başlangıçta 2022 yılı sonu olarak belirlenmiş olsa da pandemi nedeniyle 2024 sonuna kadar uzatıldı. Sürücüler, bu tarihe kadar eski ehliyetlerini yenilemek zorundalar.

Uzatma Süresi Yok

İçişleri Bakanlığı, ehliyet yenileme süresinin tekrar uzatılmayacağını açıkladı. 2024 sonuna kadar ehliyetlerini yenilemeyen sürücülere, bu tarihten sonra trafiğe çıkma yasağı uygulanacak. Bakanlık, sürücüleri son tarihi kaçırmamaları konusunda uyardı.

Trafik Cezaları ve Ehliyet Askıları

2025 yılından itibaren ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, trafiğe çıkmaları halinde 12 bin 978 TL para cezasıyla karşılaşacaklar. İlk ihlalde ceza ve ehliyet yenileme uyarısı yapılacak. Ancak uyarıya rağmen ehliyetini yenilemeyenlerin ehliyetleri ikinci ihlalde askıya alınacak. İçişleri Bakanlığı, sürücüleri bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.