enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2890
EURO
37,2177
ALTIN
2.989,60
BIST
8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Cumhurbaşkanlığı Kupası’ndaki bilet skandalının perde arkası

Cumhurbaşkanlığı Kupası’ndaki bilet skandalının perde arkası
Advert
30.09.2024 10:54
4
A+
A-

Anadolu Efes Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Kazandı

Cumhurbaşkanlığı Kupası heyecanı, Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan maçla son buldu. Efes, Fenerbahçe’yi devirerek şampiyonluğa ulaştı. Bu zaferle birlikte, yıkılan Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerini alan Basketbol Gelişim Merkezi de hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı açılışa, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Anadolu Efes’in sahibi Tuncay Özilhan, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve FIBA Başkanı Şeyh Saud Ali Al Thani gibi isimler eşlik etti.

Taraftar Tepkisi: Biletler Neden Genel Satışa Çıkmadı?

Türk basketbolunun iki dev ismi olan Efes ve Fenerbahçe arasındaki dev mücadelede, protokol tribünü doluyken, genel bilet satışının yapılmaması büyük tepkiyle karşılandı. Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı nedeniyle olası olumsuzlukları önlemek amacıyla tribünleri taraftara kapatma kararı aldı. Koltuğunu tehdit edebilecek her türlü riski ortadan kaldırmak isteyen Türkoğlu, iki kulüp taraftarına bilet satışı yapmadı.

Biletlerin Dağıtımı Tartışması

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Efes ve Fenerbahçe’ye yalnızca 1000’er bilet tahsis edildi. Fenerbahçe Kulübü, bu biletin yaklaşık 500’ünü tribün gruplarından Genç Fenerbahçeliler’e verdi. Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen GFB grubu tribünde yerini alırken, kalan biletler sporcu yakınları ve derneklere dağıtıldı.

Federasyon, kulüplere, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı herhangi bir protesto yaşanması durumunda sorumluluğun kendilerinde olacağı uyarısında bulundu.

Tribünlerdeki Efes ve Fenerbahçe Formaları Azınlıkta

Tribünleri dolduranlar arasında, Efes ve Fenerbahçe formalı kişiler yok denecek kadar azdı. Özellikle bir pota arkasında ağırlıklı olarak Türkiye forması giyen kişilerin varlığı, biletlerin belirli kişi veya gruplara verildiğini gösteriyordu.

Bilgilere göre, 10 bin kişilik salon, kulüplere verilen 2 bin davetiye haricinde AKP teşkilatlarına ve federasyonun seçtiği kişilere dağıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.