enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2924
EURO
37,2191
ALTIN
2.989,04
BIST
8.970,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Borja Sainz’ın golleri İngiltere’yi karıştırdı: Hakem kararları olay yarattı

Borja Sainz’ın golleri İngiltere’yi karıştırdı: Hakem kararları olay yarattı
Advert
29.09.2024 13:39
3
A+
A-

Norwich City-Derby County Maçındaki Tartışmalı Goller VAR’ı Yeniden Gündeme Getirdi

Norwich City, Championship’te Derby County’i 3-2 mağlup ederek galibiyete ulaştı. Ancak maç, hakem kararları ve tartışmalı gollerle gündeme oturdu.

Norwich’in kanat oyuncusu Borja Sainz’in hat-trick yaptığı karşılaşmada, tartışmalı anlar ilk yarının uzatma dakikalarında yaşandı. Sainz, ilk golünü Josh Sargent’ın ceza sahasına gönderdiği topu değerlendirerek kaydetti. Ancak tekrar görüntülerinde, topun Sargent’ın orta yapmadan önce oyun alanını terk ettiği görüldü. Bu pozisyon, Derby cephesinde büyük tepki toplarken, hakem Oliver Langford’un kararı tartışmalara neden oldu.

Sainz, 87. dakikada attığı üçüncü golle hat-trickini tamamladı. Ancak bu gol de tartışmalardan nasibini aldı. Jack Stacey tarafından oyuna sokulan top, Norwich oyuncularının paslaşmaları sonrası Sainz’ın golüyle sonuçlandı. Ancak topun tam olarak oyun dışı olup olmadığı netlik kazanmadı.

Hakem kararları ve VAR eksikliği Championship’te uzun süredir tartışılıyor. Bu maçla birlikte, VAR’ın Championship’e getirilmesi gerektiğine dair çağrılar yeniden yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

VAR Tartışması İkiye Böldü

Championship’teki iki tartışmalı gol, VAR sisteminin ligde uygulanması konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi. Teknoloji her ne kadar tüm statlarda olmasa da birçok sahada kullanılıyor ve bu durum Championship’te VAR’ın devreye girmesi gerekip gerekmediği konusunda fikir ayrılıklarını doğuruyor.

EFL yönetimi, Premier Lig’de VAR’ın yol açtığı büyük tartışmalar nedeniyle, şimdiye kadar bu teknolojiyi benimsemeye temkinli yaklaştı. Ancak, Norwich City’nin teknik direktörü Johannes Hoff Thorup, VAR’ın kullanılmasını istiyor. Thorup, “Bence VAR’a ihtiyacımız var. En üst ligde kullanılıyor ve her hafta kararlar üzerine büyük tartışmalar yaşandığını biliyoruz. Ancak her zaman hatalar olacaktır ve ben her hafta hakemleri eleştiren biri olmayacağım. Önemli olan, bu insanları desteklediğimizden emin olmak.” dedi.

Öte yandan Derby County’nin teknik direktörü Paul Warne, VAR’a karşı olduğunu yineledi. Ancak, esprili bir şekilde, “Bugünkü olaylardan sonra VAR ister miydim? Tabii ki.” diyerek tartışmaya katıldı. Warne, oyunun giderek daha karmaşık hale geldiğini vurgularken, “Milimetrik pozisyonlar üzerinden konuşuyoruz. Bugün VAR olsaydı, ikinci golümüz ofsayt olarak değerlendirilebilirdi. Ancak VAR olsa bile karar yine bir kişinin görüşüne dayanıyor.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.