enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2890
EURO
37,2177
ALTIN
2.989,60
BIST
8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

26 yıldır sönmeyen eğitim meşalesi

26 yıldır sönmeyen eğitim meşalesi
Advert
26.09.2024 15:43
1
A+
A-

Besni’de Eğitim Aşkının Bayramı

Besni’nin eğitim yolculuğu, 1950’lerde ilçenin il olma hayallerinden vazgeçip eğitime odaklanmasıyla başladı. Besnililer, çocuklarının iyi bir eğitim almasını ve ilçelerinde bir yüksekokul açılmasını hayal ettiler.

1997’de Gaziantep Üniversitesi’ne bağlı bir meslek yüksekokulu açıldı, ancak öğretmen eksikliği yaşandı. Usta öğreticilerin ulaşım sorunu nedeniyle ders veremediği bu dönemde, Besni Eğitim Vakfı devreye girdi ve öğretmenlerin ulaşımını sağlayarak sorunu çözdü. Yüksekokulun açılışı büyük bir coşkuyla kutlandı ve bu coşku her yıl düzenlenen bir bayrama dönüştü. Bugün Besni Eğitim Bayramı, Besni halkının eğitim aşkının bir simgesi haline geldi.

Bayramda Neler Oluyor?

Besni Eğitim Bayramı, Besni Eğitim Vakfı’nın koordinasyonunda, Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Mehmet Erdemoğlu Vakfı’nın katkılarıyla düzenleniyor. Bu yılın teması “Tarımda Verimlilik ve Kooperatifçilik”. 27 Eylül Cuma günü “Eğitim Bayramı Yürüyüşü” ile başlayacak olan bayramda, temaya uygun çalıştaylar, bilim şenlikleri, paneller ve konferanslar düzenlenecek. Ayrıca Latif Doğan, Aynur Polat, Haydar Öztürk, Burhan Onur, Özgür Nurşani ve Besni Öğretmenler Korosu müzik resitalleri sunacak. Mandıra Filozofu olarak bilinen Müfit Can Saçıntı’nın “İtiraz Ediyorum” adlı tek kişilik oyunu da sahnelenecek.

Eğitim Hayatın Her Alanında Gerekli

Besni Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Çağıran, Güneydoğu’nun küçük ilçesi Besni’de düzenlenen bu bayrama herkesi davet etti. Eğitim hakkında yaptığı açıklamada, “Eğitim sadece öğretmenlerin öğrencilere bilgi aktarmasından ibaret değildir. Eğitim, hayatın her alanında gereklidir. Bu nedenle, bu yılki temamızda ‘Tarımda Verimlilik ve Kooperatifçilik’ konusuna odaklandık. Son 20 yılda Türkiye genelinde 2,6 milyon hektar tarım arazimizi kaybettik ve çiftçi sayımızda da ciddi bir azalma var. Bu yüzden çiftçilerimize eğitim vererek tarımda verimliliği artırmayı hedefledik. Tarım geleceğimizdir ve bu eğitimler hem üretim kalitesini artıracak hem de sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştıracaktır. Besni’den yaktığımız bu eğitim meşalesinin tüm Türkiye’yi aydınlatmasını diliyorum.”

Depremin İzleri Siliniyor

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Adıyaman’da 16 okul yıkıldı, 7 okul için acil yıkım kararı alındı ve 56 okul ağır hasarlı olarak tespit edildi. Besni de bu süreçten büyük zarar gören ilçelerden biri oldu. Çocuklar uzun süre eğitime uzak kaldı, okulların açılmasıyla bir süre çadır kentlerde eğitim görmek zorunda kaldılar. Besni Eğitim Vakfı, bu şartları düzeltmek için çalışmalarını hızlandırdı. Bu yılki Besni Eğitim Bayramı’nda, Erdemoğlu Holding tarafından Besni ve Adıyaman’da lojman, okul, öğretmenevi ve kütüphane gibi toplam 10 yeni binanın temeli atılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.