enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C

Çarpıcı araştırma sonuçları yayınlandı… İyi hissetme çabası daha çok hasta ediyor

Çarpıcı araştırma sonuçları yayınlandı… İyi hissetme çabası daha çok hasta ediyor
Advert
25.09.2024 14:34
2
A+
A-

Sağlıklı Görünme Baskısı Altında Bunalan İnsanlar

15.000’den fazla yetişkinle yapılan küresel bir araştırma, neredeyse üçte ikisinin sağlıklı görünme konusunda “bunaltıcı toplumsal beklentiler” hissettiğini ortaya çıkardı. Uzmanlar bu baskının tükenmişliğe yol açtığını, insanların hayatlarındaki eksikliklere odaklanmalarına neden olduğunu vurguladı.

Araştırmalar, bu baskının daha çok genç nesilleri etkilediğini gösteriyor. 20’li yaşlardaki kişilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal baskı hissetme olasılığı 60 yaş üstündekilere göre iki kat daha fazla.

Spor giyim markası tarafından toplanan veriler, insanların %53’ünün sağlıklı olmak için ne yapmaları gerektiği konusunda çelişkili bilgiler olduğunu düşündüğünü gösterdi.

“2024 Küresel Refah Raporu”, “Kendimizi sürekli bir döngünün içinde buluyoruz. İyi olmak için ne kadar çok baskı hissedersek, kendimizi o kadar kötü hissediyoruz.” ifadelerini kullanıyor. “Bu döngü üç temel baskı noktası tarafından körükleniyor: gerçekçi olmayan toplumsal beklentiler, çelişkili bilgiler ve tek başımıza hareket ettiğimiz hissi.”

Bu döngüyü kırmak için sosyal medyaya ara vermek, meditasyon yapmak, gün içinde vücudu hareket ettirmek, doğada vakit geçirmek veya sosyalleşmek için fiziksel aktiviteler öneriliyor.

Grup fitness derslerine katılanların %15, meditasyon yapanların %9 ve iş ve özel hayatlarında sınırlar koyanların %13 daha fazla refah bildirdiği gözlemlendi.

Uzmanlar, yavaş yavaş ulaşılabilir hedefler konulmasını, refah arayışının stresten ziyade bir neşe kaynağına dönüştürülmesini tavsiye ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.