DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? Bakan Tekin’den açıklama!

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? Bakan Tekin’den açıklama!
Advert
22.09.2024 12:43
1
A+
A-

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının Danıştay’ın kararının belli olmasıyla açıklanacağını bildirdi. Geçtiğimiz günlerde sonuçların kısa süreliğine e-Devlet üzerinden erişime açılması ve ardından kaldırılması üzerine Bakan Tekin açıklama yaptı.

Bakan Tekin Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan bir kişinin sistemden yanlışlıkla açtığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, sözleşmeli öğretmen atamalarının sonuçlarını Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan bir kişinin sistemden yanlışlıkla açtığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Mülakatlarla ilgili sürecin Danıştay kararına bağlı olduğunu hatırlatan Tekin, “Bu karara göre yüzde 50’si veya yüzde 100’üyle atama yapacağız” dedi. Öğretmen adaylarına yönelik yapılan mülakatların aslında “deneme dersi” formatında olduğunu ve öğretmenlerin alan bilgilerini kullanarak müfredattaki bir konuyu öğrencilere anlatmalarının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Bakan Tekin, 20 bin öğretmen atamasının yapılması için Danıştay’dan karar çıkması gerektiğini ve kararın çıkmasının ardından sonuçların açıklanacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mülakatların kaldırılacağına yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Bakan Tekin, öğretmenlik mesleğinin bu çalışmaları kapsamadığını, mülakatların gerekli olduğunu ve yapılacağını söyledi. Tekin, torpilin teknik olarak mümkün olmadığını savundu.

Protokoller Hakkında

Bakan Tekin, cemaat ve tarikatlarla yapılan protokollere ilişkin soru üzerine şu yanıtı verdi:

  • Bakanlığımızın protokolleri var standart. Sivil toplum kuruluşlarına herhangi bir kaynak söz konusu değil. Hukuki tüzel kişilerle protokol imzalayabilirim. STK’ları İçişleri Bakanlığı denetliyor. Parlamentodaki tartışma buydu.

  • İçişleri Bakanlığı’ndan bana sivil toplum örgütü olarak gelmiş. Dün Suna ve İnan Kıraç Vakfı ile protokol yaptık. Yapılan protokol bir elin parmağını geçmez cemaat tarikat diye tanımladıkları protokolün sayısı 8-10 tane bir şeydir.

  • Protokollerde inisiyatif tamamen Bakanlığa aittir. Bu protokoller Bakanlık tarafından ve il eğitim müdürlüğü tarafından takip ediliyor. İstediğimiz an tek taraflı feshedilebiliyor. Gerekli önlemleri alıyoruz. STK’larla yapılan protokollerde bir beis görmüyorum.”

Sonuçların Açıklanma Tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli değil.

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının yanlışlıkla sızdığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. 20 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının Danıştay kararı beklendiğini ve kararın çıkmasının ardından sonuçların açıklanacağını söyledi.

Sözlü Sınav Sonuçlarının Öğrenilmesi

Adaylar, sözlü sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden veya e-Devlet platformu aracılığıyla öğrenebilecekler. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemleri başlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.