DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

100 yaşını geçen insanların ortak özelliği bulundu! Uzun ömrün sırrı 4 alışkanlıktan geçiyor

100 yaşını geçen insanların ortak özelliği bulundu! Uzun ömrün sırrı 4 alışkanlıktan geçiyor
Advert
20.09.2024 14:25
2
A+
A-

Stresin Üstesinden Gelmek İçin Farkındalık Pratikleri

Hayatın stresli yanlarıyla uğraşırken, farkındalık geliştirmek stresin yönetimini kolaylaştırabilir. Psikologlar, Farkındalık Temelli Bilişsel Terapi (MBCT) uygulayan kişilerin stresli zamanlarda olumsuz düşünceler veya zararlı duygusal tepkilerle başa çıkma olasılığının daha düşük olduğunu buldular.

Yaşamı Uzatmaya Yardımcı Olabilecek Farkındalık Alışkanlıkları

Meditasyon

Meditasyon, dikkatinizi iç dünyanıza yönlendirerek stres ve kaygıyı azaltır. Sakinlik ve huzur getiren bu uygulama, fiziksel sağlığı iyileştirir. Düzenli meditasyon yapanlar genellikle daha uzun yaşar.

Farkındalıklı Yeme

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları sizi duygusal yememeye veya bilinçsiz yememeye itebilir. Farkındalıklı yeme, açlık sinyallerinizi fark etmeyi ve her ısırığın tadını çıkarmayı içerir. Bu, iyi sindirim, tokluk, kilo kontrolü ve zihinsel rahatlama ile ilişkilidir.

Akış Halinde Olma

Akış halinde olduğunuzda, zaman ve benlik duygularınızı kaybettiğiniz ve bir aktiviteye tamamen kapılırsınız. Bu deneyim refahınızı artırır. Görevlere odaklanarak ve etkinlikleri içsel olarak tatmin edici bularak akışa girebilirsiniz.

Sağlıklı Uyku

Farkındalıkla uyumak, uykuya dalmadan önce gizli stresi serbest bırakmanıza yardımcı olur. Vücut taraması meditasyonu, daha derin ve dinlendirici bir uykuya yol açabilir. İyi uyku, kronik hastalık riskini azaltır ve genel refahı artırır.

Sonuç

Farkındalık, stresle başa çıkmada hayati bir araçtır. Hem iç hem de dış dünyayla bağlantı kurmamızı sağlar ve zihni sakinleştirir. Stres, birçok kronik hastalığın temel nedenidir. Farkındalık uygulamalarını hayata dahil etmek, daha sağlıklı ve tatmin edici bir yaşam sürmenize yardımcı olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.