DOLAR
34,0713
EURO
38,0672
ALTIN
2.832,60
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Üç aylar ne zaman başlıyor 2025? Üç ayların başlangıcı (Recep, Şaban, Ramazan)

Üç aylar ne zaman başlıyor 2025? Üç ayların başlangıcı (Recep, Şaban, Ramazan)
Advert
19.09.2024 18:12
1
A+
A-

Üç Aylar 2025 Ne Zaman Başlıyor?

Yaklaşan mübarek üç aylar için heyecan artıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı 2025 dini takvimine göre, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içeren üç ayların başlangıcı netleşti.

Üç Ayların Başlangıç Tarihleri

  • Recep Ayı: 1 Ocak 2025 Çarşamba
  • Regaip Kandili: 2 Ocak 2025 Perşembe

Üç Ayların Önemi

Recep Ayı: Üç ayların ilki olan Recep, Regaip ve Miraç gibi mübarek geceleri barındırıyor. Tövbe ve bağışlanma için önemli bir zaman olarak değerlendirilir.

Şaban Ayı: Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in “Benim Ayım” dediği Şaban, Berat Gecesi’ne ev sahipliği yapar. Ramazan’a hazırlık ayı olarak kabul edilir.

Ramazan Ayı: Üç ayların sonuncusu ve en mübarek olanı olan Ramazan, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı aydır. Kadir Gecesi bu ayda yer alır. Oruç ve ibadetin yoğunlaştığı bir dönemdir.

Üç aylar, maneviyatın yükseldiği, tövbe, ibadet ve yardımlaşmanın öne çıktığı özel bir zaman dilimidir. Bu mübarek günleri en iyi şekilde değerlendirerek, kendimizi manevi olarak geliştirme ve Allah’a yaklaşma fırsatı bulalım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.