DOLAR
33,9959
EURO
38,0305
ALTIN
2.827,53
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Kraliçe Victoria takıyordu, yine popüler oldu! Kömür ama mücevherlerle yarışıyor

Kraliçe Victoria takıyordu, yine popüler oldu! Kömür ama mücevherlerle yarışıyor
Advert
19.09.2024 11:21
2
A+
A-

Başlık: Jet: Viktorya Döneminin Modaya Uygun Değerli Taşı Geri Dönüyor

Giriş:
Jet, milyonlarca yıllık aşırı sıkıştırmayla oluşan, düz siyah ve opak bir değerli taştır. Viktorya döneminde, moda ve mücevherlerin sosyal statü, servet ve hatta duyguları sembolize ettiği bir dönemde, jet çok popülerdi.

Viktorya Dönemi’nde Jet:
Viktorya dönemi kıyafetleri sembolizmle doluydu. Korseler ve silindir şapkalar zenginliği ve nezaketi, güvercin tasvirli mücevherler ise dini bağlılığı temsil ediyordu. Kraliçe Victoria, jeti yas elbisesiyle özdeşleştirerek modaya taşıdı.

Jeti Kaynaklamak:
Viktorya döneminde, jet talebi çok yüksekti ve dünyanın dört bir yanında kaynaklar arandı. Ancak daha düşük kaliteli jetlerin ortaya çıkması pazarı olumsuz etkiledi ve plastik devrimi jete alternatifler sundu.

Jetin Yeniden Doğuşu:
Son yıllarda bir avuç saygın tasarımcı jet kullanmaya başladı. Özellikle Whitby jeti, sertliği ve siyah rengi nedeniyle mücevherlerde tercih ediliyor.

Whitby Jeti:
Whitby jeti, İngiltere’nin Whitby kıyı kasabasında çıkarılıyor ve dünyanın en kaliteli jetlerinden biri olarak kabul ediliyor. Siyah ve parlak bir renge sahiptir ve zamanla çatlamaz veya solmaz.

Nadirlik ve Popülerlik:
Jet, elmas ve incilerden daha nadirdir, bu da onu moda bilinçli kişiler için çekici kılıyor. Jet zanaatkarları ve perakendecileri nadirdir ve yeni jet elde etmenin tek yolu onu kıyılarda avlamaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.