DOLAR
33,9959
EURO
38,0305
ALTIN
2.827,53
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Dağ taş her yerde yetişen süper besin! B12, K, E ve A deposu…

Dağ taş her yerde yetişen süper besin! B12, K, E ve A deposu…
Advert
19.09.2024 12:12
1
A+
A-

Akdeniz’e özgü bu bitki, yüzyıllarca mutfaklarda ve geleneksel tıpta yer almıştır.

Akdeniz ikliminin etkili olduğu bölgelerde yetişen kapari, ekonomik değeri ve kullanım alanları nedeniyle yerel halk için önemli bir gelir kaynağıdır.

Karaciğer Yağlanmasına Etkisi

Kapari, karaciğer yağlanmasını azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca yüksek kalsiyum ve magnezyum içeriği sayesinde diş gelişimini destekler. Kapari, vücut sağlığına faydalı ve doğal bir besin kaynağı olarak dikkat çeker.

Kapari, kemik ve diş sağlığına iyi gelen kalsiyum ve magnezyum açısından zengindir. B12, K, E ve A vitaminleri içeren kapari, karaciğer yağlanmasını önlemeye yardımcı olur. Yüksek lif oranı ile sindirimi kolaylaştıran kapari, vücut sağlığına birçok fayda sağlar.

Anti-alerjik Özellikleri

Kaparinin özellikle kalp sağlığı, sindirim sistemi ve cilt sağlığı üzerindeki potansiyel faydaları araştırılmaktadır.

Bilimsel bir araştırma, kaparinin flavonoidler açısından zengin metanolik ekstraktının kobaylarda bronkospazmı önlemede dikkate değer bir anti-alerjik etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

Kapari meyvelerinin yeşil eksokarpları vardır ve geliştikçe protein içeriği azalır. Meyvelerde yüksek düzeyde toplam fenol, flavonoid ve flavanol bulunur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.