DOLAR
33,9959
EURO
38,0305
ALTIN
2.827,53
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

Bu 4 yaygın enfeksiyon kansere neden oluyor!

Bu 4 yaygın enfeksiyon kansere neden oluyor!
Advert
19.09.2024 16:34
1
A+
A-

Enfeksiyonlar Kanser Vakalarının %13’ünü Oluşturuyor

Kanser vakalarının önemli bir kısmı enfeksiyonlardan kaynaklanıyor. Enfeksiyonların kanser riskini artırabileceğini bilmek, bu hastalıklara karşı korunma ve tedavi için çok önemli. Aşılar, etkili ilaçlar ve tarama yöntemleri sayesinde enfeksiyonların önlenmesi ve erken teşhis edilmesi mümkün.

HPV: Rahimyolu Kanseri ve Genital Bölge Kanserlerine Yol Açıyor

İnsan papilloma virüsü (HPV), 200’den fazla türüyle rahimyolu, genital bölge ve ağız kanseri riskini artırıyor. HPV enfeksiyonlarının bazı türleri kansere neden olan en tehlikeli suşlar olarak kabul ediliyor. Genç yaşta aşılanmak HPV enfeksiyonlarına karşı en güçlü korumayı sağlıyor ve kanser riskini azaltıyor.

Hepatit B ve C: Karaciğer Kanseri İçin Risk Faktörleri

Hepatit B ve C virüsleri karaciğerde iltihaplanmaya neden olarak karaciğer kanserine zemin hazırlıyor. Kronik iltihap, karaciğerde siroz denilen skar dokusu birikmesine yol açıyor ve bu durum kansere yakalanma riskini artırıyor. Hepatit B ve C için aşılar ve erken teşhis önemli koruma sağlıyor.

H. pylori: Mide Kanseri Riski Taşıyor

H. pylori bakterisi, dünya nüfusunun yaklaşık yarısında bulunuyor. Ancak sadece %1-%3’lük bir kesimde kanser riski taşıyor. H. pylori enfeksiyonu, midede kronik iltihaplanma ve hücresel mutasyonlara neden olabiliyor. Enfeksiyonun önlenmesi ve tedavisi, mide kanseri riskini azaltmak için hayati önem taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.