DOLAR
34,0588
EURO
37,9416
ALTIN
2.801,30
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Yunan bakandan 2 kilometre uzaktan Türkiye’ye gönderme

Yunan bakandan 2 kilometre uzaktan Türkiye’ye gönderme
Advert
13.09.2024 16:31
3
A+
A-

Kızılhisarlı Adası’nda Gerilim Yükseliyor

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye’ye yakın konumdaki Kızılhisarlı Adası’nın Yunanistan ve AB için önemli bir jeopolitik avantaj taşıdığını vurguladı.

Dendias, adanın Türkiye’ye yakınlığına ve uluslararası antlaşmalara rağmen Türkiye’nin adaya özel muamele yaparak Oniki Adalar’dan ayırmaya çalıştığını belirtti. Bu girişimlerin “kendi kendini çürüten iddialar” olduğunu söyledi.

Yunanistan’ın Anayasası gereği deniz hukukunun belirlediği haklarını savunmak zorunda olduğuna dikkat çeken Dendias, adaların büyüklüğüne göre egemenlik haklarında ayrım yapılamayacağını vurguladı.

Adanın Yunanistan ve AB için paha biçilmez bir jeopolitik öneme sahip olduğunu belirten Dendias, “Ülkemizin Mısır ile yaptığı anlaşma, ulusal ve Avrupa çıkarlarımızı güçlendirmekte ve Doğu Akdeniz’deki egemenliğimizi artırmaktadır” dedi.

Dendias ayrıca, Mısır ile yapılan anlaşmada bir tarafın üçüncü bir ülkeyle münhasır ekonomik bölge (MEB) tanımlaması durumunda diğer tarafı bilgilendirmesi ve görüşmesinin şart koşulduğunu hatırlattı.

Yunanistan’ın “Gündem 2030” ile tarihinin en güçlü Silahlı Kuvvetlerini kurduğuna dikkat çeken Dendias, ülkenin egemenliğini ve haklarını savunabilecek güçte olduğunu söyledi.

Dendias, “Özgürlük ve bağımsızlığın otoriterlik ve revizyonizm tarafından tehdit edildiği bir zamanda yaşıyoruz. Özgürlük verilmiş bir şey değildir, onu korumamız gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.