DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

İmamoğlu’ndan mülteci çıkışı: ‘Türkiye duvar olsun’ büyük bir haksızlık

İmamoğlu’ndan mülteci çıkışı: ‘Türkiye duvar olsun’ büyük bir haksızlık
Advert
13.09.2024 10:03
3
A+
A-

Ekrem İmamoğlu’nun Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ndeki Konuşması

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne (YBYK) katılmak üzere Fransa’nın Strazburg kentine gitti. İmamoğlu, YBYK’da yaptığı konuşmada, yerel demokrasinin güçlendirilmesi, çok düzeyli yönetişim ve uluslararası dayanışma hususlarında önemli açıklamalarda bulundu.

Ulusal Birliklerin Rolü

İmamoğlu, konuşmasında TBB olarak Avrupa Konseyi ile iş birliklerini güçlendirmeye kararlı olduklarını vurguladı. Yerel demokrasinin gücünü göstermenin yanı sıra kıtanın geleceğini şekillendirecek adımlar atmak için bu buluşmanın bir fırsat olduğunu belirtti.

Yenilikçi Anlayış

İmamoğlu, İstanbul’da uyguladığı “İstanbul Modeli”ni yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu modelin, uzlaşma kültürüne ve ortak akla dayanan yenilikçi bir anlayışa dayandığını vurguladı. Katılımcı ve şeffaf yönetim uygulamalarıyla vatandaşların kamu yönetimine aktif katılımını teşvik edeceklerini belirtti.

İyi Uygulamaların Yaygınlaştırılması

TBB aracılığıyla yerel demokrasinin ve iletişimin iyi uygulamalarını tüm ülkeye yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Çevre dostu ve sürdürülebilir şehircilik politikalarını yerel yönetimlerin gündemine oturtmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Deprem Bölgesindeki Çalışmalar

Türkiye’de meydana gelen büyük deprem felaketine değinen İmamoğlu, deprem sonrasında belediyelerin afet bölgesine yardım göndermek ve yaraları sarmak için hızlı ve etkili bir şekilde hareket ettiğini belirtti. İBB olarak depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba sarf ettiklerini ve bölgedeki çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

Uluslararası Dayanışma

İmamoğlu, uluslararası dayanışmanın önemine dikkat çekti. Ancak, mülteci meselesine Avrupa’nın yaklaşımını eleştirerek, bu tutumun tarihi mücadeleyle oluşturulan demokratik değerleri zedelediğini vurguladı. Mülteci sorununu kökten çözmek yerine yükün Türkiye gibi ülkelere aktarılmasına karşı çıktı.

Yükün Paylaşılması

Göç veren ülkelerde ekonomik ve siyasi istikrarın sağlanmasının küresel sorunları çözmenin anahtarı olduğunu belirtti. Bu sorumluluğun paylaşılması gerektiğini vurgulayarak, adaletsiz politikaların terk edilmesi ve yükün adil bir şekilde dağıtılması çağrısında bulundu.

Her İnsan Acısına Sahip Çıkma

İmamoğlu, her türlü zulme karşı vicdanları seferber etmek ve her insan acısına eşit derecede sahip çıkmak gerektiğini vurguladı. Ukrayna ve Filistin’deki insanlık dramlarına karşı yerel yönetimlerin aldığı inisiyatifleri takdir etti. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü desteklediklerini, Filistin’de de iki devletli çözümü savunduklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.