DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Bir yudum su hayatını mahvetti: Çatı ustasının yavaş yavaş ölümüne neden olan gizemli hastalık

Bir yudum su hayatını mahvetti: Çatı ustasının yavaş yavaş ölümüne neden olan gizemli hastalık
Advert
12.09.2024 19:01
4
A+
A-

Filtrelenmemiş Suyun Hayat Boyu Faturaları

Chris Capper, Home Hill’e hasta babasına bakmak için taşınmıştı. Ancak ani sağlık sorunları onu doktordan doktora koşturmaya başladı. Doktorlar başlangıçta nedenini bulamadılar. Ancak bir röntgen filmi, Capper’ın akciğerlerinde bir delik olduğunu ortaya çıkardı. Ve bundan sonra hastalığın korkunç etkileri hızla yayıldı. Sadece altı hafta içinde akciğerlerinin üçte birini yok etti.

Hastalık akciğerlerle sınırlı kalmadı. Dirseklerine sıçrayarak ciddi bir eklem enfeksiyonu olan septik artrit oluşturdu. Zamanla enfeksiyon kötüleşerek kan dolaşımına yayıldı ve sol kalçasına, bel omurgasına ve deri nodüllerine ulaştı. Capper’ın vücudunda giderek daha fazla hasara neden olan enfeksiyon, sonunda nontüberküloz mikobakterilerden kaynaklanan bir akciğer hastalığı olarak teşhis edildi.

Bu bakteriler, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar için ciddi sorunlara yol açar. Ateş, yorgunluk, kilo kaybı ve şişmiş lenf düğümleri gibi belirtileri vardır. Ancak Capper’ın durumunda semptomlar çok daha ileri gitti ve onu ölümcül bir duruma soktu.

Şu anda Capper, dört farklı antibiyotik içeren 16 tablet ilaç alıyor. Ancak bu tedaviler acılarını hafifletemiyor. Yaşam kalitesi her geçen gün düşüyor ve vücudu sürekli yeni hasarlar alıyor. Hastalığının ne zaman sona ereceği belirsiz. Capper umutsuzluk içinde doktorların kendisini kurtaramayacağına inanıyor. İlaçlar beyni etkiliyor ve doktorlar ne kadar işe yarayacaklarından emin değil.

Hem hastalığı hem de geçen yıl vefat eden babasına baktığı için çalışamaz hale geldi. Hiçbir ailesi olmadığından, arkadaşlarının yardımına güveniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.