DOLAR
34,0805
EURO
37,8989
ALTIN
2.794,87
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni düzenleme: İş yeri ya da konut fark etmiyor

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni düzenleme: İş yeri ya da konut fark etmiyor
Advert
11.09.2024 19:44
4
A+
A-

Kira Ödemelerinde Elden İşlem Cezası

Kira ödemelerinin elden yapılması yasal olarak yasaklandı. Yeni düzenleme uyarınca, kira ödemeleri banka veya PTT yoluyla yapılmak zorunda. Elden ödeme tespit edilmesi durumunda, her bir tespit için kira bedelinin %10’u kadar ceza kesilecek.

Kiracıların Cezai Sorumluluğu

Kiracılar da elden ödeme yapmaları durumunda ceza alabilirler. Ancak, kiracı ödemeyi takip eden 5 iş günü içinde durumu idareye bildirirse, kendisine ceza uygulanmayacaktır.

Ceza Tutarı

Kira ödemelerini elden yapanlara uygulanacak ceza tutarı, kira bedelinin %10’u kadar olacak ve en az 5.000 TL olarak belirlenecek.

Cezanın Yükseltilmesi

Bir takvim yılı içinde kesilecek özel usulsüzlük cezasının üst sınırı, 8.700.000 TL’den 20.000.000 TL’ye çıkarıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.