DOLAR
34,0646
EURO
37,8417
ALTIN
2.801,48
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Yunanistan, ‘Anti-Drone’ kubbesi inşa ediyor

Yunanistan, ‘Anti-Drone’ kubbesi inşa ediyor
Advert
10.09.2024 18:30
5
A+
A-

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın Selanik Fuarı’ndaki Açıklamaları

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Selanik Enternasyonal Fuarı’nda gazetecilere konuştu.

Almanya’ya Çağrı: Silahlar NATO Ülkesine Karşı Kullanılamaz

Bakan Dendias, fuarın onur ülkesi Almanya’ya, ABD’nin söylediği gibi silahların NATO müttefiki bir ülkeye karşı kullanılamayacağını ifade etmesini istedi.

Yunanistan’ın İHA Savunma Sistemi

Dendias, Yunanistan’ın dört katmanlı bir İHA savunma sistemi kurduğunu duyurdu. Sistemin bir katmanının satın alınan makinelerden oluştuğunu ve ileride burada üretim yapılacağını söyledi. Diğer üç katmanın ise Yunan Savunma İnovasyon Merkezi ve Yunanistan Havacılık Sanayi işbirliğiyle geliştirildiğini belirtti.

AB ve Almanya’ya Sitem

Bakan Dendias, AB ve Almanya’ya savunma harcamalarını artırma çağrısında bulunurken kendi bütçe açıklarını görmezden geldikleri için sitem etti.

Yunanistan Tehdit Etmiyor

Dendias, Yunanistan’ın kimseyi tehdit etmediğini ve bu konunun kendileri için önemli olmadığını ifade etti.

Yunan Silahlı Kuvvetlerinin İnovasyonu

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri İnovasyon Müdürlüğü’nün ELKAK’a yönelttiği 166 milyon euroluk araştırma programlarına değinen Dendias, bu alanda büyük bir değişim beklediğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.