DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Vampir dişleri ile dikkat çeken Mauricio Valencia’dan Paris’te altın zafer

Vampir dişleri ile dikkat çeken Mauricio Valencia’dan Paris’te altın zafer
Advert
07.09.2024 17:22
1
A+
A-

Paris’te Altın Madalyalı Paralimpikçi ‘Vampir Dişleri’ ile Dikkat Çekiyor

Kolombiyalı paralimpik atlet Mauricio Valencia, Paris’te düzenlenen yarışmada erkekler gülle atma F34 finalinde altın madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Valencia, başarısıyla olduğu kadar “vampir dişleri” modifiyeli dişleriyle de ilgi odağı oldu. Dişlerini vampir dişlerine benzeten sporcu, bu değişikliği “Paralimpik sporun bir gösteri olması gerektiğine inanıyorum” sözleriyle açıkladı.

“Dünyanın geri kalanıyla aynı gülümsemeye sahip olmak istemedim” diyen Valencia, “Paralimpik spor yalnızca tekerlekli sandalyede oturmakla ilgili bir algı olmamalı. Bu değişiklik, yarıştığım sıradaki tutumuma dair bir ifade ve hayatı nasıl yaşadığıma dair bir mesaj” dedi.

Rio 2016 Paralimpik Oyunları’nda cirit atma F34 kategorisinde altın madalya kazanan Valencia, Tokyo 2020’de cirit atmada gümüş madalya, Rio’da gülle atmada bronz madalya elde etti. Ayrıca, Londra 2017 ve Dubai 2019’daki dünya şampiyonalarında cirit atma dalında iki altın madalya daha kazandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.