DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Oğuz Aydın Fenerbahçe’nin Avrupa kadrosuna neden alınmadı? Mourinho’nun kararı

Oğuz Aydın Fenerbahçe’nin Avrupa kadrosuna neden alınmadı? Mourinho’nun kararı
Advert
06.09.2024 15:13
3
A+
A-

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi Kadrosunda Şaşırtıcı İsimler

Fenerbahçe, Avrupa Ligi mücadelesi için kadrosunu açıkladı. Listede Levent Mercan ve Oğuz Aydın yer almadı.

UEFA kurallarına göre, yeterli altyapı oyuncusu bulunmayan Fenerbahçe, 25 kişilik kadroya sadece 22 oyuncu dahil edebildi. Yeni transfer Mercan, teknik direktör Mourinho’nun beğenisini kazanamadı. Alanyaspor’dan alınan Aydın’ın kadro dışı kalması ise şaşkınlık yarattı.

Ali Koç’un Övgülerine Rağmen Kadro Dışı

Fenerbahçe Başkanı Koç, Aydın’ın transferi sonrası onu “en üst seviye” bir oyuncu olarak tanımlamıştı. Ancak Mourinho, Aydın’ı Avrupa kadrosuna dahil etmeyi reddetti.

1 Dakikalık Lig Süresi

Fenerbahçe için Galatasaray’la kıyasıya bir yarışın sonunda transfer edilen Aydın, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 21 dakika süre aldı. Süper Lig’de ise sadece 1 dakika sahada kalabildi.

Mourinho’nun Gerekçesi

Mourinho’nun Aydın’ı liste dışı bırakmasının nedeni, oyuncunun performansının Avrupa seviyesine ulaşmadığını düşünmesi. Portekizli teknik adam, Aydın’ın yetenekli olduğunu ancak taktiksel ve fiziksel olarak gelişmesi gerektiğini ifade ediyor.

Cengiz Ünder Listede

Süre almakta zorlanan bir diğer oyuncu olan Cengiz Ünder’in listede yer alması bekleniyordu. Ancak Mourinho, Ünder’in uluslararası tecrübesini ve antrenmanlardaki isteğini göz önünde bulundurarak onu kadroya dahil etti.

Ligde Daha Fazla Şans

Mourinho, Aydın’la görüşerek ona ligde daha fazla şans vereceğini belirtti. Portekizli çalıştırıcı, olası bir son 16 yükselişinde Aydın ve Ünder’in gelişimlerine göre kararını değiştirebileceğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.