DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

İstanbul’da ‘Pazartesi’ alarmı! Toplu ulaşım bedava: Seferler artırılıyor

İstanbul’da ‘Pazartesi’ alarmı! Toplu ulaşım bedava: Seferler artırılıyor
Advert
06.09.2024 11:56
2
A+
A-

9 Eylül’de Okulların Açılması, İstanbul Trafiğinde Tedbirler

İstanbul genelinde okulların 9 Eylül Pazartesi günü açılmasıyla birlikte, yaklaşık 17 bin okul servisi trafiğe çıkacak ve 320 bin öğrenciyi taşıyacak.

Trafikteki olası olumsuzlukları önlemek için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve eğitim kurumları, 9 Eylül’den itibaren 3 gün boyunca sabah saat 06.00’da AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve UYM’de (Ulaşım Yönetim Merkezi) nöbet tutacak. Kent içi kameralardan İstanbul trafiği izlenecek ve tıkanan arterler ilgili birimlere bildirilerek müdahale edilecek.

Toplu Ulaşım Ücretsiz

Okulların açıldığı gün, İBB’ye bağlı toplu ulaşım araçları (bilet entegrasyonuna dahil olanlar) sabah 06.00 ile akşam 16.00 saatleri arasında ücretsiz olacak. Ayrıca, İSPARK da okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet verecek.

Ek Seferler

İETT, okulların açılmasından itibaren her gün 1.716 ek sefer yapacak. 137 binden fazla yolcu bu seferlerle toplu taşımaya yönlendirilirken, 114 bin aracın trafikten çekilmesi hedefleniyor.

Metro İstanbul da 435 ilave sefer gerçekleştirecek. Bu seferlerle yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımaya yönelmesi bekleniyor, böylece 433 bin aracın trafikten uzak kalması sağlanacak. Şehir Hatları da ek vapur seferleri düzenleyecek ve kış tarifesine geçecek.

Servislere Öncelik

Okulların açılmasıyla ilk 2 gün, okul servisleri arabalı vapurlardan öncelikli olarak faydalanacak. İDO’nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular ise ücretsiz seyahat edecek.

Okullarda Zabıta Görevi

113 ekipten oluşan 259 zabıta personeli, okullarda aktif olarak görev alacak. Trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda 10 çekici araç hizmet verecek. Sabah ve akşam saatlerinde zabıta ve polis memurları trafik denetimi yapacak ve yönlendirme sağlayacak.

Şantiye Çalışmaları Duracak

Okulların açıldığı hafta boyunca şantiyelerde çalışma yapılmayacak. Mevcut çalışmalar okul açılmadan önce tamamlanacak. Acil çalışmalar ise gece vardiyasında sürdürülecek. İSKİ, İGDAŞ, AYEDAŞ, TÜRK TELEKOM, BEDAŞ gibi kurumlara da devam eden çalışmaların bitirilmesi talimatı verildi. Acil durumlar için 7/24 nöbetçi ekip bulunacak. Yol denetim ekipleri de cadde ve sokaklarda denetimler yapacak ve hasarlı altyapılara anında müdahale edilecek.

Okul Servis Ücreti Hesaplaması

Veliler, https://tuhim.ibb.gov.tr adresinden kayıtlı şoför sorgulama ve okul servis ücreti hesaplama hizmetlerinden yararlanabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.