enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4929
EURO
36,4337
ALTIN
2.955,58
BIST
9.274,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Çin ve Japonya’nın ölümsüzlük meyvesi Türkiye’de yetişiyor

Çin ve Japonya’nın ölümsüzlük meyvesi Türkiye’de yetişiyor
Advert
05.09.2024 15:11
2
A+
A-

Hünnap: Asya’nın “Hayat İksiri”

Güney Asya’dan gelen hünnap, büyük çiçekli ağaçlarda yetişir. Çin ve Japonya’da sevilen bu meyve, ilaç yapımında da yer bulur. Düşük kalorili hünnap, lif, vitamin ve minerallerle doludur.

Sağlıklı bir atıştırmalık olan hünnap, antioksidan özelliğe sahiptir. Zengin C vitamini içeriğiyle bağışıklığı güçlendirir. Kas kontrolünde rol oynayan potasyum kaynağıdır. Ayrıca, doğal bir şeker kaynağı olan hünnap enerji sağlar.

Kalbi koruyan hünnap, sinir sistemini de destekler. Düzenli tüketildiğinde enerji verir, diş, kemik ve kas sağlığını iyileştirir.

Hünnap Sindirime İyi Gelir

Hünnaptaki saponinler kan şekerini dengeleyerek tokluk hissi verir. Yüksek lif oranıyla sindirimi düzenler, kabızlığı giderir.

Hünnap Vücudu Vitaminle Doldurur

Potasyum ihtiyacının %5’ini karşılayan hünnap, lifli ve düşük kalorilidir. Antioksidanlarla bağışıklığı güçlendirir. Ayrıca, bolca C vitamini içerir.

Hünnap Sirkesinin Faydaları

Hünnap sirkesi kanı temizler, kalbe ve beyne oksijen taşınmasını sağlar. Vücut direncini artırarak hastalıklarla mücadeleye yardımcı olur.

“Ölümsüzlük Meyvesi” Hünnap

Çin’e özgü hünnap, 4 bin yıldır yetiştirilir ve “ölümsüzlük meyvesi” olarak bilinir. 56 cins ve 900 türüyle dünyanın çeşitli bölgelerinde yetişir. Hünnap, C, B1, B2 ve B6 vitaminleri, mineraller ve organik-inorganik bileşikler bakımından zengindir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.