DOLAR
33,9849
EURO
37,8698
ALTIN
2.822,88
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

VGM burs başvuruları başladı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü 2024-2025 VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

VGM burs başvuruları başladı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü 2024-2025 VGM burs başvurusu nasıl yapılır?
Advert
04.09.2024 10:42
2
A+
A-

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuruları Hakkında Bilgiler

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için Yükseköğretim Burs Başvurusu tarihini henüz açıklamadı. Başvuru tarihleri belli olduğunda, www.vgm.gov.tr adresinden duyurulacak.

VGM 2024-2025 Burs Ücretleri

VGM 2024-2025 Burs ücretleri henüz açıklanmadı. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından banka hesaplarına yatırılacak.

Başvuruların Yapılması

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim ve yükseköğretim burs başvuruları kurumun internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden alınır. Her iki eğitim düzeyi için de başvurular, her eğitim yılının başında Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında yapılır. Başvuru tarihi ve yöntemi, Genel Müdürlüğün internet sitesinden başvuru başlangıç tarihinden en az 15 gün önce duyurulur. Başvuru sonuçları da yine aynı adres üzerinden açıklanır.

Yükseköğretim Bursundan Yararlanamayacak Kişiler

Yükseköğretim bursundan aşağıdaki kişiler yararlanamaz:

  • Sürekli bir işte çalışarak asgari ücret veya daha fazla gelir elde edenler
  • Yabancı uyruklu öğrenciler
  • Polis Akademisi veya askeri okul öğrencileri
  • Ek süre öğrenim görenler
  • Yüksek lisans veya doktora öğrencileri
  • Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı veya burs alanlar
  • Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alanlar
  • Bir önceki yıl başarısızlık nedeniyle bursu kesilenler

Yabancı uyruklu öğrenciler için de Türkiye’nin eğitim fırsatlarına destek olmak amacıyla Genel Müdürlük tarafından belirlenen burs kontenjanının %10’undan yararlanma hakkı tanınmaktadır.

Kardeşleri Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan faydalanan, kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan veya Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler de ortaöğretim bursundan yararlanamazlar.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda anasınıfı öğrencileri ve Türk vatandaşı olmayan öğrenciler ortaöğretim bursundan faydalanamazlar. Resmi okullarda örgün eğitim alırken burs almaya hak kazanan öğrencilerin özel okula veya açık öğretim sistemine geçmeleri durumunda bursları kesilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.