DOLAR
34,0588
EURO
37,9416
ALTIN
2.801,30
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

Popüler ilacın karanlık yüzü: Ünlülerin de favorisi Ozempic depresyon ve intihara mı yol açıyor?

Popüler ilacın karanlık yüzü: Ünlülerin de favorisi Ozempic depresyon ve intihara mı yol açıyor?
Advert
04.09.2024 12:37
1
A+
A-

Ozempic: Kilo Verme Endüstrisinin Yeni Yıldızı

Kilo verme endüstrisi, hızlı kilo vermeye yardımcı olan Ozempic adlı ilaçla dev bir sektör haline geldi. Ancak uzmanlar, bu ilacın ruh sağlığı sorunları veya intihar riski konusunda uyarıda bulunuyor.

Ozempic’in Tehlikeleri

Elon Musk, Oprah Winfrey ve Rebel Wilson gibi ünlülerin favorisi olan Ozempic, GLP-1 reseptör agonistleri içerir. Uzmanlar, bu ilacın depresyon gibi ruh sağlığı sorunları veya intihar riskini artırabileceğine dikkat çekiyor.

Son Araştırmalar

İsveç’teki Karolinska Enstitüsü, 300.000’den fazla yetişkinin verilerini inceleyen bir araştırma yürüttü. Araştırma, bu ilaçların intihar, kendine zarar verme veya ruh sağlığı bozuklukları riskinin artmasıyla bağlantılı olmadığını ortaya koydu.

İntihar Riski Düşük

Karolinska Enstitüsü’nden Björn Pasternak, “Bu ilaçların kullanımıyla intihar, kendine zarar verme, depresyon ve kaygı riski arasında net bir bağlantı bulamadık. Bu güven verici” dedi.

EMA Soruşturması

Avrupa İlaç Ajansı (EMA), yaklaşık 150 intihar düşüncesi ve kendine zarar verme vakasının bildirilmesinin ardından bu ilaçlarla ilgili bir soruşturma başlatmıştı.

Sonuç

Karolinska Enstitüsü’nün araştırması, Ozempic’in ruh sağlığı sorunları veya intihar riskiyle bağlantılı olduğuna dair endişeleri giderebilir. Ancak, ilacın potansiyel yan etkileri hakkında farkındalığın devam etmesi gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.