DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Araştırma: Kan testiyle 30 yıl sonraki hastalıklar anlaşılabilir

Araştırma: Kan testiyle 30 yıl sonraki hastalıklar anlaşılabilir
Advert
31.08.2024 11:54
6
A+
A-

Kadınlarda Kalp Hastalıkları Riski 30’lu Yaşlarda Belirlenebiliyor

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, kadınlarda kalp hastalıkları riskini belirlemek için menopozdan önce, 30’lu yaşlarda kan testlerinin kullanılabileceğini ortaya koydu. Bu testler sayesinde, hastalıklar ileriki yaşlarda ortaya çıkmadan önce önleyici ilaçlarla tedavi edilebiliyor.

Avrupa Kardiyoloji Topluluğu toplantısında sunulan bulgular, kan testleriyle kalp hastalıklarının 30 yıl önceden tespit edilebileceğini gösterdi. Boston Kadın Hastanesi’nden Dr. Paul Ridker, “Bu, hastalar ve ilaç şirketleri için çok olumlu bir gelişme” dedi.

Kadınlar genellikle kalp hastalıkları için 60’lı ve 70’li yaşlarında tedavi görmeye başlıyor. Ancak yeni araştırma, tedavilerin daha erken başlatılması gerektiğini vurguluyor.

Üç Değer Dikkat Çekiyor

Araştırmaya göre, 30’lu yaşlarında kötü kolesterol (LDL-C) seviyesi yüksek olan kadınlarda, 30 yıl sonra kalp hastalığı geliştirme riski %36 daha fazla. Ayrıca yüksek hsCRP ve lipoprotein(a) seviyeleri de riski artırıyor.

Uzmanlar, bu üç değeri yüksek olan kişilerin genç yaşta egzersiz yapmaya başlamalarını ve sigarayı bırakmalarını öneriyor. Bu önlemler, yaşam sürelerinin uzamasına yardımcı olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.