DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Fed’in favori enflasyon göstergesi beklentiye paralel

Fed’in favori enflasyon göstergesi beklentiye paralel
Advert
30.08.2024 17:42
2
A+
A-

Enflasyon Göstergesi Beklentiye Paralel Arttı

ABD’nin Merkez Bankası’nın takip ettiği önemli bir enflasyon göstergesi olan ABD çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) verisi temmuz ayında beklentilere uygun şekilde arttı.

Buna göre, ABD’de çekirdek PCE temmuzda %0,2 aylık artış gösterdi. Yıllık artış ise %2,6 oldu. Piyasalarda aylık artışın %0,2, yıllık artışın ise %2,7 olması bekleniyordu.

Ülkedeki kişisel gelirler temmuzda önceki aya göre %0,3 arttı. Piyasa beklentisi %0,2 artıştı. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise temmuzda %0,5 arttı ve bu da beklentilerle uyumluydu.

Uzmanlar, verilerin beklentilere paralel gelmesinin, piyasalarda Fed’in eylülde daha fazla faiz indirimi yapma ihtimalini güçlendirdiğini belirtiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.