DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Körfez ülkeleri yeni ticaret rotası için Türkiye’de buluşuyor

Körfez ülkeleri yeni ticaret rotası için Türkiye’de buluşuyor
Advert
29.08.2024 11:40
1
A+
A-

Türkiye Ticaret Yolları İçin Yarışıyor

Türkiye, bugün İstanbul’da Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulaştırma bakanlarını ağırlıyor. Görüşme konusu, Basra Körfezi’ni Avrupa’ya bağlayacak 20 milyar dolarlık bir ticaret yolunun inşası.

Türkiye, Irak’ın Basra Körfezi’ndeki Faw limanından Türkiye’nin kuzey sınırına uzanan bir demiryolu ve karayolu ağı ile İstanbul Boğazı üzerinden Avrupa ve Asya’yı birbirine bağlayacak bir demiryolu inşa etmek için finansman arıyor.

“Kalkınma Yolu Projesi”, Basra Körfezi’ni karayolu ve demiryolu ile Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlamayı hedefliyor. Proje, Basra’dan Türkiye’ye 1190 km otoyol, 1176 km yüksek hızlı demiryolu ve Türkiye içinde 320 km otoyol ve 615 km demiryolu inşasını öngörüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için BAE’nin desteği projeye büyük önem taşıyor. Çünkü BAE, ABD destekli rakip bir proje olan Hindistan-Ortadoğu-Avrupa Ekonomik Koridoru için de görüşmeler yürütüyor. Türkiye, Kalkınma Yolu’nun daha kısa bir rota olacağına ve talebin her iki projeyi de desteklemeye yeteceğine inanıyor.

Türkiye, tarihi İpek Yolu üzerinde bir durak olarak, Çin’den Avrupa’ya ihracat için bir kanal olmak amacıyla ticaret yolları üzerindeki rekabet içindedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.