DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK başvuru sonuçları için gözler GSB’de…

KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK başvuru sonuçları için gözler GSB’de…
Advert
28.08.2024 13:31
10
A+
A-

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Yakında

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile üniversiteye yerleşen ve öğrenimlerine devam eden öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçlarını bekliyor.

Sonuç Açıklama Tarihi Belirsiz

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından KYK yurt başvuru sonuçları için henüz belirli bir tarih açıklanmadı. Ancak önceki yılların tarihleri, sonuçların ne zaman açıklanabileceğine dair ipuçları veriyor.

Geçtiğimiz Yılların Tarihleri

Geçtiğimiz yıl KYK başvuruları 2 Eylül’de sona ermiş, sonuçlar 13 Eylül tarihinde açıklanmıştı. 2024 yılında başvuruların 24 Ağustos tarihinde ermesi nedeniyle, KYK yurt sonuçlarının 4 Eylül ile 13 Eylül tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

12 Kurum Başvuruları İnceliyor

Başvurular, 12 farklı kurum ve kuruluşla koordinasyonlu olarak değerlendirilecek. Öğrencilerin sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanları alınacak. Ardından, bu kurumlar öğrencilerin beyanlarının doğruluğunu inceleyerek başvuruları sonuçlandıracak.

İnceleme Kriterleri

Yerleştirme sürecinde öğrencilerin ailelerinin gelir durumu, sosyal durumları ve başarı kriterleri baz alınacak. İlgili kurumlar, öğrencilerin beyanlarını inceleyerek durumlarını tespit edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.