DOLAR
33,9849
EURO
37,8698
ALTIN
2.822,88
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

İBB’nin yeni teklifini SÖZCÜ duyurdu, bakan ‘onaylayacağız’ dedi

İBB’nin yeni teklifini SÖZCÜ duyurdu, bakan ‘onaylayacağız’ dedi
Advert
28.08.2024 22:49
7
A+
A-

İstanbul’a Yeni Taksiler Gerekli mi?

Uzun yıllardır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME), İstanbul’un yeni taksilere ihtiyacı olup olmadığı konusunda tartışıyor.

Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi, artan nüfusa rağmen taksi sayısının 18.000’de kaldığına dikkat çekerek taksi sayısının artırılmasını defalarca önerdi. Ancak UKOME’de reddedildi.

16 milyon nüfuslu İstanbul’da şu anda her taksiye 861 kişi düşüyor.

31.815 Taksi İddiası

Tartışmalar sürerken, hükümetin İstanbul’daki taksi sayısını 31.815’e çıkaracağı iddia edildi. Ancak bu iddia İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından doğrulanmadı.

Belediye Başkanı İmamoğlu, yaklaşan UKOME toplantısına işaret ederek, hem taksi sayısının artırılmasına hem de yeni bir taksi sisteminin hayata geçirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

SÖZCÜ’nün Elde Ettiği Teklif

SÖZCÜ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sunacağı teklifin detaylarına ulaştı. Teklif, her 500 kişiye bir taksi düşmesini hedefliyor. Çözüm olarak, “Uygulama tabanlı taksi sistemi” öneriliyor.

Bu sistem, taksilerin yalnızca elektronik uygulamalar üzerinden çalışmasını öngörüyor. Yoldan değil, sadece entegre taksi duraklarından yolcu alınabilecek.

Farklı renklerdeki taksilerde tepe lambası olmayacak. Bunun yerine, damalı T plakalı ve ayırt edici tasarımlı araçlar kullanılacak. Araçlarda güvenlik bölmeleri de olacak.

Bu sistem kapsamında 2.500 civarında taksi hizmete girebileceği belirtiliyor.

Bakanlık Onayladı

UKOME toplantısı öncesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, SÖZCÜ’nün paylaştığı teklife ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan, “İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan taksi sorununun çözülmesi için Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi’ni onaylayacağız” dedi.

Yarınki UKOME toplantısında bu teklifin oylanacağı ve İstanbul’un taksi sorununa çözüm bulunması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.