DOLAR
33,9849
EURO
37,8698
ALTIN
2.822,88
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Didier Drogba’dan Frank Lampard’a: Chelsea’nin futbol yıldızlarına ilham veren Hintli koç

Didier Drogba’dan Frank Lampard’a: Chelsea’nin futbol yıldızlarına ilham veren Hintli koç
Advert
27.08.2024 12:42
7
A+
A-

 

Vinay Menon: Premier Lig’in İlk Sağlıklı Yaşam Koçu

Vinay Menon, Chelsea’nin sahibi Roman Abramovich’in emriyle Premier Lig’in ilk sağlıklı yaşam koçu olarak atandı ve spor dünyasında yankı uyandırdı. Daha önce lüks sağlıklı yaşam seansları düzenleyen Menon’un Cobham antrenman sahasında oyuncularla birebir çalışma deneyimi, İngiliz futbolunda sporcu sağlığına yeni bir bakış açısı getirdi.

Didier Drogba ve Frank Lampard’ın Desteği

Başlangıçta şüpheyle karşılanan Menon’un yaklaşımları, Didier Drogba ve Frank Lampard gibi yıldız oyuncuların ilgisini çekti ve takımda yeni bir anlayışın kapılarını açtı. Menon’un meditasyon, zihinsel odaklanma ve olumsuz düşüncelerin ortadan kaldırılmasına yönelik seansları, oyuncuların hem fiziksel hem de zihinsel olarak dengede kalmalarına yardımcı oldu.

Premier Lig Kupalarının Bir Parçası

Menon, Chelsea’de geçirdiği 13 yıl boyunca Carlo Ancelotti, Rafael Benitez, Jose Mourinho, Antonio Conte ve Thomas Tuchel gibi menajerlerle çalışarak kulübün arka odasında önemli bir rol üstlendi ve takımın kazandığı tüm kupalarda pay sahibi oldu. Chelsea’deki deneyimini inanılmaz olarak tanımlayan Menon, kulübü özlediğini dile getirdi.

Abramovich Sonrası Chelsea

Todd Boehly ve Clearlake Capital’in Chelsea’yi devralmasının ardından kulüp, sakatlıklar da dahil olmak üzere bazı zorluklarla karşılaştı. Ancak Menon, yeni sahiplerin uyum sağlayacağına ve kulübü yeniden istikrara kavuşturacağına inanıyor.

Belçika ile Dünya Kupası

Menon, 2022’de Roberto Martinez’in Belçika kadrosunun bir üyesi olarak Dünya Kupası’na katılarak yeni bir sayfa açtı. Hindistan’ın Dünya Kupası’nda yer almaması karşısında, Menon’un varlığı ülkede büyük bir ilgi uyandırdı.

Hindistan’da Zihinsel Değişim

Menon, Hindistan’ın uluslararası futbol sahnesinde daha etkin bir rol oynayabilmesi için zihniyetin de değişmesi gerektiğine inanıyor. Altyapı geliştirmenin yanı sıra, sporun, zihinsel sağlığın ve genel sağlığın öneminin vurgulanması gerektiğini savunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.