DOLAR
34,0588
EURO
37,9416
ALTIN
2.801,30
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

ÖSYM, YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, kılavuz yayınlandı mı? YKS ek yerleştirmeleri için boş kontenjanlar belli oldu mu?

ÖSYM, YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, kılavuz yayınlandı mı? YKS ek yerleştirmeleri için boş kontenjanlar belli oldu mu?
Advert
26.08.2024 00:58
2
A+
A-

YKS Ek Tercihler İçin Tarihler Henüz Belli Değil

İlk tercih sonuçlarında istedikleri bölüme yerleşemeyen adaylar, ikinci tercihlerini yapmak için bekliyor. ÖSYM, YKS istatistiklerini açıkladı ve boş kontenjanların sayısını bildirdi. Ancak bu verilere, kayıt yaptırmayan öğrencilerden boşalan kontenjanlar da eklenecek. Hangi üniversitede ve bölümde kaç kontenjan kaldığı, ek tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla belli olacak.

2024 YKS Ek Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos’ta yapılacak ve elektronik kayıtlar 19-21 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Ek yerleştirmenin başlangıç tarihi henüz belli değil. Üniversitelerin ek tercihlerinin, kayıtların tamamlanmasının ardından erişime açılması bekleniyor. Geçen yıl ek tercih süreci eylül ayı ortasında başlamıştı. Bu yıl da YKS ek tercihlerinin eylül ayında başlaması öngörülüyor.

YKS’de Kaç Kontenjan Boş Kaldı?

ÖSYM, yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgileri açıkladı. Hesaplanan puanla 2 milyon 755 bin 301 adaydan 1 milyon 670 bin 205’i tercih yapma hakkına sahip oldu. Bu adaylardan 802 bin 170’i örgün lisans ve ön lisans programlarına, 185 bin 218’i ise Açıköğretim Fakültesi (AÖF) lisans ve ön lisans programlarına yerleştirildi.

Lisans ve ön lisans programlarına yerleşen adayların sayısı 987 bin 388 oldu. Devlet ve vakıf üniversitelerinin lisans programlarında 20 bin 826, ön lisans programlarında ise vakıf üniversitelerinde 2 bin 912 kontenjan boş kaldı. Toplam 23 bin 738 kontenjanın dolmadığı bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans programlarında 4 bin 934, ön lisans programlarında 272 olmak üzere 5 bin 206 kontenjan boş kaldı.

Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Yükseköğretim programlarına kayıtlar tamamlandıktan sonra, boş kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının boş kalan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Bir programa yerleşen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

2024 YKS sonuçlarına göre yapılacak ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecek. Adayların ek tercih kılavuzunu dikkatle incelemesi, tercihlerini buna göre yapması önem taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.