DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Bilimsel araştırma: Cep telefonları ebeveynler için stres sebebi

Bilimsel araştırma: Cep telefonları ebeveynler için stres sebebi
Advert
26.08.2024 17:51
2
A+
A-

Başlık: Çalışan Ebeveynler: Mobil Cihaz Kolaylığı Kaygıya Yol Açıyor

Giriş:
Michigan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin araştırması, çalışan ebeveynlerin mobil cihazlarda kolaylık bulurken, sürekli bildirimlerden kaynaklanan kaygı yaşadıklarını ortaya koydu. Araştırma, okulların öğrencilerin dikkat dağıtıcı cep telefonlarına erişimini kısıtlamaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşti.

Bulgular:
Araştırmaya göre, ebeveynler günlük ortalama 300 mobil bildirim alıyor ve telefonlarına ortalama 93 kez bakıyorlardı.

Yorumlar:
Araştırmanın baş yazarı Tiffany Munzer, ebeveynlerin genellikle çoklu görev yaptığını ve ekranlardan gelen kesintilerin bu zorluğa katkıda bulunduğunu ifade etti.

COVID-19’un Etkisi:
Çalışma, COVID-19 salgınının ilk iki yılında gerçekleştirildi. Araştırmacılar, salgın sırasında artan medya kullanımı ve haber takibinin, ebeveynlerin daha fazla bildirim almasına ve telefonlarını daha sık açmasına neden olabileceğini öne sürdü.

Sonuç:
Araştırmacılar, gelişmiş akıllı telefonların ebeveynlere sürekli bağlantı sağladığını, ancak bunun bir bedeli olarak stres yarattığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.