DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

YKS ek yerleştirmeleri için boş kontenjanlar: ÖSYM, YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, kılavuz yayınlandı mı?

YKS ek yerleştirmeleri için boş kontenjanlar: ÖSYM, YKS ek tercihler ne zaman başlıyor, kılavuz yayınlandı mı?
Advert
25.08.2024 23:56
1
A+
A-

YKS Ek Tercihleri: Tarih ve Boş Kontenjanlar

YKS sonuçlarını öğrenen ve herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar, ek tercihlerini yapacaklar. Ancak şu ana kadar ek yerleştirmenin tarihi henüz netleşmedi.

ÖSYM, YKS istatistiklerinde boş kontenjan sayısını yayınladı. Ancak bu sayılara, kayıt yaptırmayan öğrencilerden boş kalan kontenjanlar da eklenecek. Ek tercih kılavuzu yayınlandığında, hangi üniversitede hangi bölümde ne kadar boş kontenjan kaldığı belli olacak.

2024 YKS Ek Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

2024 YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos tarihlerinde yapacaklar. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta alınacak.

Ek yerleştirmenin ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Ancak kayıtların tamamlanmasının ardından ek tercihlerin açılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl ek tercih süreci Eylül ayı ortasında başlamıştı. Bu yıl da benzer şekilde ek tercihlerin Eylül ayında başlaması öngörülüyor.

YKS’de Kaç Kontenjan Boş Kaldı?

ÖSYM’nin verilerine göre, yerleştirme puanı hesaplanan 2 milyon 755 bin 301 adayın 1 milyon 670 bin 205’i tercih yapma hakkına sahip oldu.

Bu hakkı kazanan adaylardan 802 bin 170’i örgün lisans ve ön lisans programlarına, 185 bin 218’i ise Açıköğretim Fakültesi (AÖF) lisans ve ön lisans programlarına yerleşti.

Devlet ve vakıf üniversitelerinin lisans programlarında 20 bin 826, ön lisans programlarında ise 2 bin 912 kontenjan boş kaldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve diğer ülkelerdeki üniversitelerin lisans programlarında da 4 bin 934, ön lisans programlarında da 272 olmak üzere toplam 5 bin 206 kontenjan boş kaldı.

Ek Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. ÖSYM, boş kalan kontenjanlara merkezi olarak ek yerleştirme yapacak.

Yerleştirmelerde, genel yerleştirme sonucunda başka bir programa yerleşen adaylar ek yerleştirmeye başvuramayacak.

2024 YKS sonuçlarına göre yapılacak ek yerleştirme işlemleri için ÖSYM tarafından hazırlanacak olan kılavuz dikkatlice incelenmeli ve tercihler kılavuzdaki bilgilere göre yapılmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.