DOLAR
34,1093
EURO
37,8820
ALTIN
2.800,11
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C

UEFA turnuvalarında devrim: Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde yeni formatlar

UEFA turnuvalarında devrim: Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde yeni formatlar
Advert
24.08.2024 13:42
1
A+
A-

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Devrim Niteliğinde Değişiklik

2024-25 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde önemli bir yenilik hayata geçiriliyor. Geleneksel grup aşaması yerini 36 takımlı yeni bir lig formatına bırakacak.

Bu ligde her takım sekiz maç oynayacak. Maçların dört tanesi evinde, dördü de deplasmanda oynanacak ve her maçta farklı bir rakip karşısına çıkılacak. Bu yenilik, daha fazla maç ve rekabet ortamı yaratmayı hedefliyor.

Lig formatında ilk sekiz sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselirken, 9-24. sıralar arasında yer alan takımlar çift ayaklı play-off turunda mücadele edecek. Play-off turunun galipleri de son 16 turuna katılma hakkı kazanacak.

UEFA bu formatla Şampiyonlar Ligi’ndeki heyecanı ve rekabeti artırmayı amaçlıyor. Taraftarlar daha fazla takım ve daha farklı karşılaşmalar izleyerek turnuvanın keyfini daha fazla çıkaracak.

Bu değişiklikle UEFA Şampiyonlar Ligi, daha fazla takım ve daha fazla maçın yer alacağı, Avrupa futbolunun en prestijli turnuvası olarak büyümeye devam edecek ve futbolseverler için unutulmaz deneyimler sunacak.

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde De Yenilik Var

Bu sezon Europa Ligi’nde de grup aşaması yerine bir lig sistemi uygulanacak. Turnuvaya katılan 36 takım, Şampiyonlar Ligi’ndeki gibi tek bir ligde mücadele edecek ve her takım 8 farklı rakibe karşı, 4’ü iç saha ve 4’ü deplasman olmak üzere toplam 8 maç oynayacak.

Lig aşamasının sonunda ilk 8 sıradaki takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9-24. sıralar arasında yer alan takımlar ise bir üst tura çıkmak için play-off turu oynayacaklar.

Konferans Ligi’nin yeni formatında, grup aşaması yerine 36 takımdan oluşan tek bir lig sistemi uygulanacak. Takımlar bu ligde farklı rakiplerle toplam 6 maç yapacak. Ligde ilk 8 sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. 9-24. sıralar arasındaki takımlar ise son 16 turuna kalmak için play-off maçları oynayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.