DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

F1’de antrenman seansı kazası: Logan Sargeant’ın aracı yandı!

F1’de antrenman seansı kazası: Logan Sargeant’ın aracı yandı!
Advert
24.08.2024 14:49
2
A+
A-

Başlık: Formula 1’de Korkunç Kaza: Logan Sargeant Bariyerlere Çarptı

Giriş:
Hollanda’nın Zandvoort Pisti’nde düzenlenen heyecanlı antrenman seansında, Amerikalı sürücü Logan Sargeant büyük bir kazaya karıştı.

Gelişme:
Cumartesi günü gerçekleşen antrenman turunda, Williams takımı adına yarışan Sargeant, ıslak zeminde kontrolünü kaybederek dördüncü virajda çimlere çıktı ve hızla bariyerlere çarptı. Çarpışmanın ardından aracından alevler yükselmeye başladı ve Sargeant hızla dışarı çıkmak zorunda kaldı.

Kaza Sonrası:
Kaza anında Sky Sports kameraları olayı kaydetmedi, ancak sonradan yayınlanan görüntüler, pistin dört bir yanında dağılmış enkazı ve Sargeant’ın kontrolünü kaybettiği yerdeki lastik izlerini gösterdi. Korkunç kazanın ardından yarış yetkilileri kırmızı bayrak çıkardı ve diğer sürücüler Sargeant’ın yanından geçerken endişe ifadeleri sergilediler.

Sargeant’ın Durumu:
Neyse ki, 23 yaşındaki Sargeant, yangın başlamadan önce enkazdan çıkmayı başardı. Williams ekibi telsizden hemen durumunu kontrol etti ve “İyi misin?” diye sordu. Sargeant nefes almakta zorlanarak, “İyiyim,” şeklinde yanıt verdi. Ekip, “Tamam, önemli olan da bu” diye ekledi.

Pistteki Müdahale:
Kazanın ardından güvenlik görevlileri hızla piste koşarak yangını söndürmeye başladı. Araç pistten kaldırılmadan önce güvenlik önlemleri alındı ve pist temizlendi.

Yorumlar:
F1 yorumcusu David Croft, “Kontrolü tamamen kaybetti, araç yanıyor ve acil müdahale gerekiyor. Sargeant’ın iyi olduğunu duymak güzel ama henüz araçtan çıkmadıysa hemen çıkması gerekiyor. Bu, cumartesi antrenman seansında görmek isteyeceğiniz son şey. Logan Sargeant’ın sıralama turlarında yer alacağını sanmıyorum.” dedi. Bir diğer yorumcu ise, “Pistin o bölümünde böyle bir kaza nasıl oldu? Genellikle sürücüyü ya da aracı test eden bir viraj değildir. Orada en son kaza yapan aracı F2’de gördüm. Gerçekten tuhaf bir viraj.” yorumunu yaptı.

Diğer Gelişmeler:
Kaza öncesinde, Fernando Alonso 1:21.461 ile en hızlı tur zamanını kaydetmişti. Max Verstappen ve Lewis Hamilton ise henüz pistteydi. İngiliz pilot George Russell, Sargeant’ın yanından geçerken endişesini dile getirerek, Mercedes takım telsizine “Logan iyi ama araba yanıyor” şeklinde rapor verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.