DOLAR
33,9894
EURO
37,8372
ALTIN
2.820,49
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

DGS sonuçları açıklandı mı? 2024 Dikey Geçiş Sınavı DGS sonuçları bugün mü belli olacak?

DGS sonuçları açıklandı mı? 2024 Dikey Geçiş Sınavı DGS sonuçları bugün mü belli olacak?
Advert
24.08.2024 10:06
3
A+
A-

DGS Sonuçları Henüz Açıklanmadı

Ön lisans mezunlarının lisans programlarına geçmek için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) 30 Haziran 2024’te gerçekleştirilmesinin ardından, sonuçlar henüz açıklanmadı. İlk olarak 14 Ağustos’ta açıklanması beklenen sonuçların, Eylül ayı başında açıklanması bekleniyor.

DGS Sonuçları Neden Açıklanmadı?

ÖSYM tarafından DGS sonuçlarının açıklanacağı tarihle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuç tarihinin kesin olarak bilinmemesi, adaylarda merak ve endişeye neden oluyor.

DGS Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sonuç belgesi adaylara gönderilmeyecek.

DGS Puan Hesaplama

Sayısal ve sözel standart puanlarla ön lisans başarı puanı kullanılarak adayların DGS puanları hesaplanıyor.

Dikey Geçiş Sınavı Puan Hesaplama

Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanıyor. Geçmiş yıllarda bir programa yerleşen adayların önceki ÖBP’leri 0,45 katsayısıyla çarpılıyor.

DGS Tercihleri

2024 DGS tercihleriyle ilgili tarihler henüz açıklanmadı.

DGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Adaylar tercihlerini 29 Ağustos 2023 saat 15.45’ten itibaren ÖSYM’nin internet adresinden elektronik ortamda yapabilecekler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.