DOLAR
33,9875
EURO
37,8340
ALTIN
2.821,35
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Arzu Erdem, MHP’den istifa etti

Arzu Erdem, MHP’den istifa etti
Advert
24.08.2024 17:43
2
A+
A-

Arzu Erdem, MHP’den İstifa Etti

Arzu Erdem, 20 yıllık MHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Eski MHP Milletvekili, istifa gerekçelerini sosyal medya hesaplarından şöyle açıkladı:

“Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında 20 yıl boyunca aktif siyasetle uğraştım ve üç dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptım. 2023 seçimlerinde de aday gösterildim ancak seçilemedim.

Bu durum beni Türk milletine hizmet etmekten alıkoymadı. Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlerde partim tarafından görevlendirildim ve elimden geleni yaptım.

Ancak Ulusal Yardım ve Eğitim Vakfı (UYEV) adıyla bir vakıf kurdum ve bu vakfın çalışmalarından parti içinde rahatsızlık duyulduğunu fark ettim. Bu çalışmalarımı itibarsızlaştırmak için parti adına sosyal medya üzerinden ifadeler yayınlandı. Hatta ‘Eski Milletvekili’ unvanımı kullanmamam istendi.

Bu davranışları etik bulmuyorum. 25, 26 ve 27. Dönem MHP Milletvekiliyim ve bu unvanı dilediğim gibi kullanabilirim. Vakıf çalışmalarımla partiyi ilişkilendirmedim. Ancak bu çalışmaların sosyal medyaya taşınmasını kınıyorum.

Bunun üzerine, kendi isteğimle MHP üst kurul delegeliği ve parti üyeliğimden istifa ediyorum. Hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğim. Bundan sonra da vatanıma, milletime, devletime ve bayrağıma hizmet etmeye devam edeceğim.

Sayın Devlet Bahçeli, parti arkadaşlarım, Ülkü Ocakları mensupları ve bana destek olan herkese teşekkür ederim. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Türk Milliyetçisiyim ve öyle öleceğim.'”

MHP Genel Sekreteri’nin Açıklaması

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Erdem’in çalışmalarının parti bilgisi ve izni dışında olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

“MHP, tüm çalışmalarını disiplinli ve planlı bir şekilde yürütür. Arzu Erdem’in ‘Eski MHP Milletvekili’ sıfatıyla yaptığı çalışmalar parti programı değildir ve partiyle alakası yoktur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.