DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

MEB’den özel okullara ‘fahiş fiyatlı kitap’ incelemesi

MEB’den özel okullara ‘fahiş fiyatlı kitap’ incelemesi
Advert
23.08.2024 14:47
3
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okulları Uyardı

Basında yer alan ve Bakanlığa ulaşan şikayetlere göre bazı özel okullar, kitap, kırtasiye ve öğretim materyallerini yüksek fiyatlarla velilere sunuyor.

Bakanlık, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzalı bir yazı ile 81 il valiliğine “özel okullarda fahiş fiyat artışı” konusunda uyarıda bulundu.

Yazıda, Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na atıfta bulunularak okulların sadece kazanç amaçlı hareket edemeyeceği vurgulandı. Okulların gelirlerini, eğitim kalitesini artırmaya ve gelişim fırsatları sunmaya yönelik yatırımlara kullanmaları gerekiyor.

Ayrıca, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre öğrenci ücretlerinin, verilen eğitim hizmetlerine, yatırımlara ve işletme giderlerine göre belirlenmesi gerektiği belirtildi. Ara sınıf ücretleri bir önceki yılki ücrete, devam eden öğrenci ücretleri ise kayıt sözleşmesindeki ücrete göre hesaplanacak. Ancak bu ücretlere, ortalama Yurt içi ÜFE ve TÜFE’nin toplamının yarısı artı yüzde 5’ten fazla artış yapılamayacak.

Bakanlık ayrıca, okulların yemek, servis, kitap-kırtasiye gibi hizmetler karşılığında aldıkları ücretleri mayıs ayının sonuna kadar belirlemeleri ve bu hizmetlerin talep eden velilere sunulması gerektiğini vurguladı.

Yazıda ayrıca, okullarda Bakanlıkça onaylanan ders kitaplarının okutulması gerektiği belirtildi.

Bakanlık, mevzuata aykırı hareket eden okullara ilişkin Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında takip ve denetim yapılacağını açıkladı. Bakanlık, bu doğrultuda, sadece kazanç amaçlı faaliyet gösteren ve mevzuata uygun ücret girişlerini yapmayan okullarla ilgili inceleme başlattı.

Bakanlık, valiliklerden konunun özel okullara duyurulmasını, fiyat politikalarının belirlenen kurallara uygun olarak uygulanmasını, aykırı davranan okullarla ilgili inceleme yapılmasını ve sonuçların Bakanlığa bildirilmesini istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.