DOLAR
33,9856
EURO
37,8819
ALTIN
2.822,97
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C

Bilimsel araştırma: Kilo verirken tüketilmesi gereken iki önemli şey

Bilimsel araştırma: Kilo verirken tüketilmesi gereken iki önemli şey
Advert
23.08.2024 11:26
2
A+
A-

Akdeniz Diyetine Alternatif: Protein ve Lifle Kilo Verin

Akdeniz diyeti kilo vermek için ideal olsa da, yeni bir diyet, kilo vermenize yardımcı olmak için yalnızca iki besin maddesine odaklanıyor: lif ve protein.

iDip Programı Etkili Sonuçlar Sağlıyor

Yeni bir çalışma, iDip olarak bilinen Bireysel Diyet Geliştirme Programı’nın katılımcıların neredeyse yarısının vücut ağırlıklarının %13’üne kadar kilo vermesine yardımcı olduğunu ortaya koydu. Üstelik diyet sonrasında bir yıl boyunca bu kilo kaybını korudular.

Yalnızca Kalori Azaltmak Yeterli Değil

Çalışmanın yazarları, yalnızca kalori alımını azaltmanın etkili olmadığını, çünkü sizi temel besinlerden mahrum bırakabileceğini ve aşırı yemeye ve kilo alımına yol açabileceğini belirtti.

Protein ve Lifle Uzun Süre Tok Kalın

Protein ve lif, tokluğu destekleyen önemli besinlerdir. Protein, diğer besin türlerine göre daha uzun süre tok tutar. Lif ise diyetinize hacim katar ve tokluk hissini artırır.

iDip Programı Sürdürülebilir Değişim Sağlıyor

Illinois Üniversitesi’nde diyetisyen olan Mindy H Lee, iDip’in besin gruplarını dışlamadığını, bunun yerine bilinçli seçimler yaparak diyet yapanların kendi sürdürülebilir kilo yönetimi programlarını oluşturmalarına yardımcı olduğunu açıkladı.

Çalışma Sonuçları

Denemenin sonunda katılımcıların %41’i önemli kilo kaybı elde etti ve başlangıçtaki vücut kütlelerinin ortalama %12,9’unu kaybettiler.

Sonuç

iDip, diğer diyet trendlerine benzerdir, ancak belirli gıda türlerini yasaklamaz ve daha fazla taze gıda ve yağsız et tüketimini teşvik eder.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.